EKO akcija

FOTO: U Brckovljanima posađeno novih 110 stabala javora

Osim duž šetnice glavne prometnice, deset stabala je zasađeno uz nogometno igralište te dvadeset u Lupoglavu kraj sportskog igrališta
DSC_0752

Uoči Dana planeta Zemlje, Općina Brckovljani drugu godinu zaredom organizirala je sadnju drveća uz šetnicu duž glavne općinske prometnice. Osim duž šetnice, deset stabala je zasađeno uz nogometno igralište te dvadeset u Lupoglavu kraj sportskog igrališta.

-Vjerujem kako će nam ova akcija prijeći u tradiciju. Zahvala svim sudionicima, kao i Hrvatskim šumama na dijelu donacije stabala- poručio je načelnik Tihomir Đuras, uz kojeg su se akciji odazvali i brojni općinski vijećnici.

-Načelnik je dao inicijativu, a mi smo svi ovo svesrdno podržali i posadili novih 110 stabala javora- poručio je predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić.

-Svi smo veseli i orni za posao. Malo nas je zadesilo blato i kiša, no sve ide svojim tijekom- poručio je Marin Žafran.

Jutrošnjoj akciji odazvale su se gotovo sve općinske udruge, koje su za manje od sat vremena posadile sva predviđena stabla.

-Stvarno je lijepo vidjeti ovoliko ljudi i udruga koje se odazivaju na sve naše akcije i inicijative. Nadam se da su oni zadovoljni s nama, jer mi smo s njima prezadovoljni- rekao je načelnik Đuras.

U akciji je po prvi puta sudjelovao HPD Sveti Brcko.

-Ovo se uklapa u naš program i plan rad. Ovo je jako dobra stvar za naše buduće naraštaje, a kako sam uču općina s ovim nastavlja nastaviti svake godine- kazao je Marko Dokmanić, dok su predstavnici NK Brcko, nakon sinoćnje sadnje na prostoru igrališta isto učinili i danas duž šetnice.

-Želja nam je da okoliš bude šo ljepši. Nadam se da će djeca to znati cijeniti i neće lomiti sadnice, kao što je to bio slučaj lani. Apeliram na njihove roditelje da ih usmjere, jr kad se drvo slomi, treba mu deset godina da se obnovi- poručio je Škaro.

Brckovljani
Događanja