FOTO: Turopoljska Milja iz godine u godinu podiže letvicu

Niti ovogodišnji, treći po redu cikloturistički maraton po Turopolju nije razočarao. Zadovoljni sudionici, njih gotovo 500 koji su sudjelovali na Turopoljskoj Milji u organizaciji VG TUR TEAM-a najveća su satisfakcija onima koji su sudjelovali u pripremanju još jedne manifestacije koja je održana pod sloganom „Upoznaj bolje Turopolje“.

Osim što su upoznali ljepote Turopolja, za sve sudionike organizatori su osigurali i zaista bogatu gastronomsku ponudu. Jedino na što nisu mogli utjecati bila je kiša i prolom oblaka, koji je u jednom trenutku uvelike utjecao na završetak manifestacije. No, vrijeme se stabiliziralo i biciklisti su se nakon 55 odvoženih kilometara vratili na cilj.

-Sama dionica bila je opuštena za vožnju. Ljudi uživali, jer lijepo je vidjeti da su svi zadovolji i da vam čestitaju na onome što ste napravili. To je neopisiv osjećaj koji nas tjera da budemo još bolji- rekao je predsjednik VG TUR TEAM-a Bruno Gregl koji je uz nekolicinu volontera odradio većinu posla, kako bi sve proteklo na visokom nivou.

Po dolasku na plato kod CB Bambus odakle je i biciklistička karavana krenula put Etno naselja Novo Čiče, Lugarnice u Turopoljskom lugu, Vukojevca i Izletišta Ključić Brdo nastavljeno je druženju uz izvlačenje tombole gdje su glavne nagrade bile sedmodnevno ljetovanje u Šimunima te GIANT bicikl.