FOTO: Turneja radosti Sportskih igara mladih krenula iz sportske Rugvice

Plazma sportske igre mladih stigle su danas u Rugvicu zahvaljujući Turneji radosti, koja je svoj obilazak 24 hrvatska grada i općine započela upravo iz dvorane rugvičke osnovne škole. Današnje sportsko-edukativno događanje okupilo je 340 natjecatelja, koji su se natjecali u graničari te utrci na 60 metara, gdje su pobjednici osigurali odlazak na državnu završnicu krajem lipnja u Splitu.

Turneja radosti službeno je započela paljenjem plamena, a baklju kojom je upaljen od strane načelnika Mate Čiča i direktorice Plazma sportskih igara mladih Tihane Butorac, donijela je Ana Jambrišak, koja je prošle godine sudjelovala na završnici u graničaru.

-Sretna sam i zadovoljna što sam imala tu čast da upalim plamen. Volim sport zbog toga i treniram rukomet, a kroz sport i igru može se puno naučiti- rekla je uzbuđena Ana Jambrišak.

Zadovoljstvo što je Turneja radosti ponovno stigla u Rugvicu, podijelio je načelnik Mato Čičak, koji prepoznaju važnost bavljenja djece i mladih sportom.

-Ovo je jedna prekrasna priča, gdje naša djeca uče sve bitne stvari za sport. Naša je općina sportska općina, gdje se jako puno ulaže u sport i mlade, a oni nam to vraćaju sjajnim rezultatima- istaknuo je Čičak.

Sportske igre mladih pokrenute su 1996. godine i u međuvremenu su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi.

-U središtu su svih naših aktivnosti su sport i edukacija djece o sportu te o važnosti bavljenja sportom. Kroz Sportske igre mladih u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini proći će oko 200 tisuća djece i mladih, a ove godine u sklopu igara provodi se i ERASMUS projekt. Djece se najviše vesele završnici u Splitu, gdje im se kroz četiri dana pruža nezaboravno druženje s njihovim vršnjacima na moru- ispričala nam je direktorica Plazma sportskih igara mladih Tihana Butorac.

Kao i minulih godina i ove će se mladi natjecati u 10 sportova; mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku, graničar i utrka na 60 metara.