FOTO: Stotine posjetitelja uživaju u gastro ponudi marijagoričkog kraja

Unatoč laganoj kiši koja povremeno pada, posjetitelji uživaju u svim delicijama i mirisima koji se nude u Mariji Gorici gdje možete doći sve do kraja dana

Najveća manifestacija na području općine Marija Gorica, ali i jedna od najvećih i najposjećenijih u Zagrebačkoj županiji, otvorena je danas oko podneva na igralištu OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici. Naravno, radi se o Štrudlijadi, štruklijadi i kestenijadi u organizaciji udruga Marijagorička zipka, Trsje i Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi, a pod pokroviteljstvom Općine Marija Gorica i Zagrebačke županije.

Manifestaciju je svečano otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković podsjetivši na značajna ulaganja i prilike u poljoprivredi te čestitajući domaćinima na vrhunskoj organizaciji. U ime Sabora nazočne je pozdravio saborski zastupnik Davor Ivo Stier, a riječima dobrodošlice sve je nagradila načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

U okruženju načelnika susjednih općina i direktora Turističke zajednice te predstavnika Zagrebačke županije uslijedio je kratki kulturno-umjetnički program kojeg su izveli učenici OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice i članovi KUD-a Zgubidan, a program je vrlo umješno vodio poznati glumac Adam Končić dok su stotine posjetitelja uživa u bogatoj gastro ponudi, gdje je na prvom mjestu bila ponuda štrudle, štrukli i kestena. Naravno, nije nedostajalo niti kolača svih drugih vrsta, kao ni odličnog vina i mošta, a brojni OPG-ovi, udruge i proizvođači rukotvorina ponudili su svoje proizvode.