FOTO: Stjepan Kraljić, Slavko Lauš i Marija Ledinski Anić primili nagrade za životno djelo Općine Brdovec

Dani Općine Brdovec svoj centralni događaj imale su ovog vikenda kad je na trgu u Javorju održan kulturno-umjetnički program u organizaciji KUD-a Januševec, a nakon toga je nastavljeno pučko veselje uz nastup Rajka Suhodolčana.

U programu nazvanom „Dan folklora“, a kojeg potpisuju Januševčani, nastupilo je više od desetak udruga i kudova, a posebno su publiku zagrijali gosti iz Malešića u BiH. Nakon bogatog kulturno-umjetničkog programa proglašeni su najbolji kuhari u konkurenciji brdovečkih mjesnih odbora i udruga koji su dobar dio dana proveli za svojim kotlićima i spremali najbolja jela. Pobjednik je Mjesni odbor Ključ Brdovečki, a upravo to mjesto je ponijelo i titulu najuređenijeg mjesta općine Brdovec.

Bogati program uključivao je i turnir ekipa mjesnih odbora i turnir veteranskih ekipa u malom nogometu, polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima, izlet brdovečkim krajem te biciklijadom općinom Brdovec.

Centralna svečanost održana je u Drenju gdje su uručene Nagrade za životno djelo poduzetnicima Stjepanu Kraljiću i Slavku Laušu, te društvenoj djelatnici Mariji Ledinski Anić. Načelnik Alen Prelec naglasio je kako se svi rezultati temelje na ljudima stoga su i nagrade dodijeljene ljudima a ne ustanovama ili tvrtkama, te je rekao kako trebamo uzeti dalekozore i gledati naprijed, a odbaciti retrovizore.

Gotovo tristotinjak nazočnih moglo je uživati i u koncertu Đanija Stipaničeva i Antonelle Malis.

Završetak ovogodišnjih Dana Brdovca bit će ove subote kad se u Harmici priprema „Harmica grill cup“ kad će se ekipe natjecati u pripremi najboljeg mesa s roštilja.