Sportska suradnja

FOTO: Sport povezao Veliku Goricu i Prelog, potpisana Povelja o prijateljstvu

Čelni ljudi Sportskih zajednica Grada Velike Gorice i Preloga sportsko prijateljstvo podigli su na jednu višu razinu potpisivanjem Povelje, što je ispred Hrvatskog olimpijskog odbora podržao i Hrvoje Balen
DSC_9268

Sportska zajednica Grada Velike Gorice nakon Povelje o suradnji s Lepoglavom, isti čin je napravila i sa Zajednicom sportskih udruga Grada Preloga. Višegodišnje prijateljstvo tako je podignuto na jednu višu razinu, a svečani čin potpisivanja Povelje upriličen je u Gradskoj upravi. Povelju su potpisali predsjednici i tajnici Sportskih zajednica Goran Kovačić i Darko Blažinčić s jedne te Dejan Naranđa i Hrvoje Hercigonja s druge strane, a svoj potpis na Povelju stavio je i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

Svečanom činu nazočio je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar sa svojim zamjenikom Nevenom Karasom i predsjednikom Gradskog vijeća Darkom Bekićem, dok je delegaciju Grada Preloga, predvodio predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

Ačkar: Ovo je kruna vašeg rada i suradnje

-Mi kao Grad dajemo podršku našim sportskim udrugama. Drago nam je što možemo svjedočiti kruni vašeg rada i suradnje, gdje ovom Poveljom najbolje manifestirate sport. Sport je taj koji povezuje i usavršava, a isto tako sport je danas najjeftinija prevencija- istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Ispred Grada Preloga obratio se predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, koji se između ostaloga prisjetio rukometnih susreta u kojima su se sastajale momčadi iz ovih gradova.

-Ono kaj me veže s Velikom Goricom su brojne ljute odigrane rukometne utakmice. Niti i poveznica ima u sportu, a tu su naravno i neka privatna prijateljstva, zbog čega mi je drago što ćemo ostati u dobrim i prijateljskim odnosima- naglasio je Ujlaki.

Lijep korak prema budućim projektima

Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice istaknuo je kako Zajednica u svome sastavu ima 52 punopravne članice s više od 7 tisuća sportaša.

-Grad brine o sportu i svim svojim članicama. Ovaj čin je jedan lijepi korak prema budućem zajedničkom radu na zajedničkim projektima- kazao je Kovačić, dok je njegov kolega s preloške strane Dejan Naranđa istaknuo kako su oni u odnosu na Veliku Goricu puno manja sredina s 30-ak udruga s 1200 registriranih sportaša.

-Presretan sam što smo došli do ovog trenutka. Nadam se da nama ovako dobro i lijepo ustrojena sportska sredina može pomoći da se još kvalitetnije počnemo brinuti i financirati sport- rekao je Naranđa.

Podršku sportskom prijateljstvu dao je i Hrvatski olimpijski odbor, ispred kojeg je potpisivanju nazočio direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

-Kroz ovu Povelju nastoji se još više mlade uključiti u sport. Mi ćemo nastojati pomoći u realizaciji svih projekata koje će te provoditi. Znamo koliko nam je sport bitan za društvo i djecu, zbog toga ajmo provoditi programe kojima ćemo unaprijediti razvoj sporta u Hrvatskoj- zaključio je Balen.

Regija
Sport
Velika Gorica