Cjelodnevno druženje za sve mještane

FOTO: Šiljakovina proslavila Dan mjesta i Petrovo

Uz misu, Šiljakovina je ugostila i treće kolo Malonogometne lige Vukomeričkih gorica, a održan je i folklorni dio programa u organizaciji Folklornog ansambla Šiljakovina
WhatsApp Image 2024-06-30 at 17.04.30

Svog nebeskog zaštitnika – svetog Petra i Pavla u subotu su proslavili i mještani Šiljakovine. Već tradicionalno održana je i višegodišnja manifestacija “Petrovo u Šiljakovini”.

Uz misu, Šiljakovina je ugostila i treće kolo Malonogometne lige Vukomeričkih gorica, a održan je i folklorni dio programa u organizaciji Folklornog ansambla Šiljakovina, kojem su u goste stigli gosti iz Lomnice – KUD Nova zora.

-Ovaj poseban dan okuplja nas u duhu zajedništva, tradicije i ponosa na našu bogatu kulturnu baštinu. Šiljakovina je primjer zajednice koja živi i raste zahvaljujući svojoj povijesti, ali i marljivosti i predanosti svojih ljudi. Naša sela, naša mjesta, čuvaju uspomene i priče koje nas oblikuju i podsjećaju na vrijednosti koje trebamo čuvati i prenositi na buduće generacije- poručio je iz Šiljakovine gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Događanja
Velika Gorica