Foto safari- Čudesna šuma Žutica okupio 40- ak sudionika

U organizaciji planinarskog društva Društva prijatelja prirode i Portala Volim Ivanić u sklopu turističkih događanja „SUBOTOM U IVANIĆ!“ uz svesrdnu potporu Turističke zajednice Ivanić-Grada, Grada Ivanić-Grada, Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije, Hrvatskih šuma i Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada protekle subote, održan je 6. foto safari – Čudesna šuma Žutica 2018.

Na ugodno i edukativno druženje odazvalo se gotovo 40 sudionika s područja grada Samobora, Zagreba, Dugog Sela, Brezovice, Popovače i domaćih zaljubljenika u prirodu, koji su uživali u popodnevnoj šetnji i fotografiranju čudesnih motiva uz stari i novi tok rijeke Česme na jugoistočnom, poplavnom, dijelu šume Žutica. Niti ovaj foto safari nije prošao bez odlične prezentacije bogatih staništa flore i faune, kao i mističnog svijeta gljiva šume Žutice. Svoja znanja, zapažanja i iskustva sa prisutnima su podijelili odlični poznavatelji šume Žutice Zoran Ožetski (autor dokumentarnog filma – Čudesna šuma Žutica između dvije poplave) i Dražen Cazin.

Na temelju više nego pozitivnih reakcija prisutnih, može se zaključiti da je postignut cilj ovakvih druženja u prirodi sa prirodom, a to je upoznavanje i razvijanje svijesti o očuvanju, još uvijek, bogate bio raznolikosti našeg kraja. Uz ugodno druženje i ručak na prostoru oko lugarnice Pleso mnoge su teme dotaknute o čudesnoj šumi u kojoj mijene života i smrti ljepotu i bogatstvo njenu tvore – između dviju poplava.

Događanja
Hrvatska