FOTO: Rumunjska iz pogleda motoriste Jasenka Forića

Foto video klub „35 mm“ svake godine povodom proslave Dana Općine Križ otvara prigodnu izložbu. Ove je godine prilika ukazana njihovome članu, Jasenku Foriću koji je za tu priliku postavio izložbu pod nazivom „U posjeti grofu Drakuli“.

Riječ je o izložbi fotografija i panorama, koje su nastale u Rumunjskoj za vrijeme njegova proljetnog posjeta ovoj zemlji, u koju se s nekoliko prijatelja zaputio ni više ni manje nego motorom.

-Bilo je to nezaboravno putovanje s puno iskustva, doživljaja i nezaboravnih događanja. Spoj motora i fotografije je odličan. Uvijek se može stati negdje uz put i pofotkati neke stvari, što nije slučaj ako ide automobilom- ispričao nam je Jasenko Forić, kojem je to prva samostalna izložba.

Jasenko Forić, koji se fotografijom bavi već devet godina, a već sada razmišlja o novoj pustolovini za koju se „kuju“ planovi.

-Razmišljamo o Maroku, Istanbulu ili Ateni. Bit će to putovanje motorom, jer je to najbolji spoj fotografije i uživanja- otkrio nam je Forić.

Za vrijeme otvaranja izložbe prikazan je i kraći video uradak putopisnog putovanja po Rumunjskoj, a prigodni poklon u vidu češnjaka, jer vjeruje se kako je češnjak najbolji za obranu od vampira, dobio je načelnik Marko Magdić, kojem je i pripala čast da otvori ovu putopisnu izložbu.