FOTO: Rukometašice Dugog Sela ’55 i strijelci Gorda najbolji u ekipnoj konkurenciji u ZG županiji

Najbolji ekipni klubovi Zagrebačke županije su ŽRK Dugo Selo '55 i SD Gord

Najbolji ekipni klubovi Zagrebačke županije su ŽRK Dugo Selo ’55 i SD Gord. Priznanja su im dodijeljena na tradicionalnoj priredbi proglašenja najboljih u spotu Zagrebačke županije, koja je održana u Svetom Ivanu Zelini.

Rukometašice Dugog Sela ’55 jedini su prvoligaš na području Dugog Sela, a lani su igračice trenera Nenada Plašića osvojile sedmo mjesto u prvenstvu, dok je kadetska ekipa bila treća na Završnici Prvenstva Hrvatske.

-Čast je biti predsjednicom kluba, koji je imao zavidne rezultate u godini za nama. Nas krasi izuzetan timski rad, a najveće bogatstvo su nam mlade cure, koje čine 50 posto naše seniorske ekipe- rekla je predsjednica kluba Jadranka Robić, istaknuvši kako je reprezentativka Josipa Mamić ponikla upravo u Dugom Selu.

-U mladoj reprezentaciji ljetos smo imali Katju Vuković i Emu Novosel, na što smo izuzetno ponosni.

Strijelci Gorda već godinama su neprikosnoveni vladari streljačkih pista u Hrvatskoj. U godini za nama ekipa u sastavu Marko Germin, Kristijan Kancelar, Paolo Labinjan i Ivan Bastalec predvođena klupskom legendom Davorom Gmižićem osvojila je državni naslov i okitila se titulom pobjednika Kupa.

-Cilj nam je i ove godine ponoviti te rezultate i pokušati pripremiti kojeg strijelca za Svjetsko prvenstvo koje će biti u Osijeku. Tko zna, možda tamo i izbori nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.- istaknuo je Davor Gmižić, čiji je klub 2012. imao olimpijskog pobjednika, Giovannija Cernogorza.