FOTO: Rukometaši Gorice u trenažnom procesu

Proteklog utorka rukometaši Gorice započeli su s pripremama za novu sezonu. Trener Andrija Nikolić malo je izmijenio dosadašnju praksu, te je prvo okupljanje i trening održan u Gradskoj sportskoj dvorani gdje se trenira dva puta dnevno. U petak je momčad po prvi puta izašla van, na Gradski stadion gdje je odrađen trkački trening.

-Krenuli smo na vrijeme i s voljom. Imamo dovoljno vremena, no to brzo proleti. Radimo pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti- kazao je trener Andrija Nikolić.

U odnosu na prošlu sezonu u dresu HRK Gorice više nećemo biti vratara Igor Totića koji se umirovio te Luke Marjanovića koji je otišao na posudbu u Petrinju. Također, zbog povreda jedan dio prvenstva preskočit će vratar Ivan Vekić te prošlogodišnje otkriće Luka Klarica. Zbog reprezentativnih obaveza, uvodni dio priprema preskočit će novopridošli Gal, te Purić i Vrbić, uz koje je pristigao i Ćelić, a u rad sa seniorskim sastavom priključeni su Tomašić i Zrinušić.

-Cilj je dobro se pripremiti i odigrati što više utakmica, kako bi uhvatili formu odmah za početak. Plan je da treniramo maksimalno, ali i da ostavimo malo svježine- o pripremama će Nikolić, čiji će igrači za desetak dana odigrati i prve utakmice u kojima će odmjeriti snagu protiv Metalca i Bjelovara.

Otvorenje nove sezone je 21./22. rujna kada u Velikoj Gorici gostuje Poreč

-Uprava kaže kako su ambicije Liga za prvaka. To smo i pretpostavili s obzirom na kraj prošle sezone. Ići ćemo utakmicu po utakmicu. Neće to biti jednostavno, mi se nadamo pozitivnom nizu koji smo imali lani. Želja je nastaviti u tom smjeru- zaključio je trener goričkog premijerligaša Andrija Nikolić.