Radionice traju do petka

FOTO: Rugvička djeca uživaju uz kulinarstvo, ribičiju, vatrogasne igre i izradu zmaja

U tijeku besplatne ljetne igraonice za djecu
DSC_4040

Općina Rugvica uz suport Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo započela je s početkom tjedna s provedbom ljetnih igraonica za djecu osnovnoškolske dobi koja pohađaju Osnovnu školu Rugvica. Na ovaj se način mališanima tijekom ljetnih školskih praznika želi omogućiti što kvalitetnije provođenje vremena i edukacija u različitim aktivnostima.

Za polaznike su osmišljene četiri radionice; mali, ali pravi ribolovci, vatrogasna škola i zabava do bola, radionica izrade velikog zmaja od balona u bojama Hrvatske te mali kuharski chefovi.

Polaznike radionica tijekom utorka su obišli načelnik Mato Čičak i direktor Turističke zajednice Posavine i Prigorja Ivan Cepetić.

-Hvala Pučkom otvorenom učilištu i tamošnjim zaposlenicima ravnatelju Nenadu Haleušu Malom i Tihani Kušeković, te našoj Turističkoj zajednici koji su osmislili ovogodišnje igraonice. Puno se djece uključilo u ovogodišnje aktivnosti, jer ovo je jedna lijepa stvar u kojoj djeci omogućujemo da tjedan dana uživaju u aktivnostima kroz koje mogu i puno toga naučiti- rekao je načelnik Čičak, dok je direktor Turističke zajednice Posavine i Prigorja Ivan Cepetić uputio zahvalu voditeljima koji su odvojili svoje vrijeme u provedbu igraonica.

-Na taj su način naša djeca dobila mogućnost da u tjedan danu steknu neka nova znanja i vještine- zaključio je Cepetić.

Događanja
Rugvica