FOTO: Rugvica ugostila Županijsku smotru učeničkih zadruga

Tri najuspješnije zadruge predstavljat će Zagrebačku županiju na Državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, koja će se održati 27. rujna u Vinkovcima
DSC_5179

U Osnovnoj školi Rugvica održana je Županijska smotra učeničkih zadruga, koja je okupila 19 zadruga, od njih 38 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim škola te centrima za odgoj i obrazovanje na području Zagrebačke županije.

Kroz zadruge djeca razvijaju poduzetnički duh te njeguju tradiciju i čuvaju običaje svog kraja, a županijske zadruge specifične su po tome što njeguju međužupanijsku i međunarodnu suradnju.

-Na ovaj način djeca pokazuju i dodatnu aktivnost, što je nama jako važno, jer oni svoje slobodno vrijeme vrlo korisno koriste- kazao je zamjenik župana Damir Tomljenović, otvarajući smotru u Rugvici.

U ime domaćina, Općine Rugvice, zadovoljstvo viđenim na smotri izrazio je i načelnik Mato Čičak,pohvalivši učenike i mentore na trudu i kreativnosti.

Domaćin smotre bila je Učenička zadruga Horugva, koja se predstavila tradicionalnom drvenom gradnjom, a među izloženim eksponatima posebno se isticala posavska hiža.

-Naša je zadruga osnovana 2016. godine i nastojimo uključiti sve učenike naše u aktivnosti. Za ovu smo izložbu od drveta izradili hotel za kukce, kućice za ptice te posavsku hižu, koja je tradicionalna kuća ovoga kraja- ispričala nam je voditeljica rugvičke Zadruge Monika Puhalović.

Događanja
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija