Liga broji 16 klubova

FOTO: Rakovec ugostio Plenum klubova Jedinstvene 1. ŽNL. Prvenstvo starta 31. kolovoza/1. rujna

Novost u ovoj ligi je da utakmicu moraju započeti dva mlađa igrača do 21 godine, koja moraju odigrati prvo poluvrijeme
DSC_4538

Od sezone 2024./2025. na području Zagrebačke županije igrat će se Jedinstvena Prva županijska liga koja će imati 16. klubova. Na temelju plasmana u dosadašnje tri skupine 1. ŽNL plasman u novoformiranu ligu izborili su; Posavec, Rakovec, Jamnica, Lonja, Ban Jelačić (B), Dinamo Jakovlje, Milka Trnina, Vatrogasac (K), Pušća, Buna, Graničar, Turopolje i Pribić, dok su iz dosadašnje Jedinstvene županijske lige u ligu niže ispali Strmec, Mladost (O) i Kupa.

Plenum klubova Jedinstvene 1. ŽNL održan je u utorak poslijepodne u Rakovcu uz domaćinstvo istoimenog kluba, koji s ponosom nosi ime svoje općine. Plenumom su predsjedali povjerenik lige Dalibor Meić, povjerenik za suđenje Dejan Budić, disciplinski sudac Neven Šimunić te povjerenik za mladež Tomislav Višević.

-Prvenstvo kreće u subotu 31. kolovoza i nedjelju 1. rujna, dok je posljednje jesensko kolo na rasporedu 24. studenoga. Igrat će se i dvije srijede tijekom rujna, dok su dani duži. Prvak lige ulazi u Premijer ligu Zagrebačke županije, dok će drugoplasirani klub igrati kvalifikacije s pretposljednjim iz Premijerke- kazao je povjerenik za natjecanje Dalibor Meić.

Novost u ovoj ligi je da utakmicu moraju započeti dva mlađa igrača do 21 godine, koja moraju odigrati prvo poluvrijeme.

Najzanimljiviji dio Plenuma izvlačenje je Bergerovih brojeva na temelju kojih se određuju parovi. Ždrijeb novoformirane lige odredio je da u prvom kolu u subotu 31. kolovoza i u nedjelju 1. rujna od 17,30 sati igraju; Posavec-Pribić, Rakovec-Kupa, Jamnica-Turopolje, Lonja-Graničar, Strmec-Buna, Mladost-Pušća, Ban Jelačić-Vatrogasac i Dinamo Milka Trnina.

U ime domaćina sve prisutne je pozdravio predsjednik NK Rakovca Željko Radotović, koji je svim klubovima poželio puno sreće u prvenstvu.

-Moja želja, a vjerujem i svih vas je da sve prođe sportski i bez turbulencija- poručio je Radotović, kojem se na svemu što radi za sport u općini zahvalila načelnica Brankica Benc.

-Općina ima itekako dobru suradnju s klubom, gdje nas uskoro očekuju i novi infrastrukturni radovi. Željko se puno daje u sve ovo, on je sportski zanesenjak zahvaljujući kojem u Rakovcu vlada sportski duh. Općina stoji uz klub, a tako će biti i dalje, jer u NK Rakovcu je prisutno 10 posto stanovništva naše općine- zaključila je načelnica Brankica Benc.

Rakovec
Sport
Zagrebačka županija