FOTO: Radovi na Designer Outlet centru u Rugvici trebali bi završiti tijekom lipnja

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak u pratnji svojih suradnika obišao je danas radove na Designer Outlet centru koji se gradi tik do IKEE. Outlet koji će imati 90 dućana gradi se u stilu hrvatskih regija, čime bi arhitektonski trebao imati lijep izgled.

Prva faza njegove izgradnje iznosi 22 milijuna eura, a radovi bi kako se danas moglo čuti trebali biti gotovo tijekom lipnja. Inače, cjelokupna investicija u konačnici bi trebala iznositi oko 60 milijuna eura, čime je ovo jedna od najvećih investicija na području Zagrebačke županije.

-Vidjeli ste i sami da je to jedan mali grad s kafićima, restoranima i dućanima koji su već rasprodani. Ostalo ih je tek šest slobodnih, no i za njih već postoje ponude. Jedva čekamo da proradi, jer njegovo otvaranje donosi i 400 novih radnih mjesta- kazao je načelnik Čičak.

Kako su izvijestili iz Outlet centra završetkom prve faze, odmah bi trebali započeti i radovi na drugoj fazi. Izgradnja cijelog ovog zdanja veliki je korak naprijed i za samu općinu, koja će narednih godina na ime komunalne naknade dobivati određena financijska sredstva koja će se moći dalje ulagati u podizanje životnog standarda na području cijele Rugvice.