FOTO: Prvoligaš Dugo Selo pobjednik Roda kupa u Rugvici

Rukometni klub Rugvica s uspjehom je protekle subote organizirao Roda kup. Cjelodnevno rukometno događanje u rugvičkoj školskoj sportskoj dvorani upotpunio je i turnir igrača 2006. i 2004. godišta. Nažalost, zbog već poznatih epidemioloških mjera turnir je odigran bez prisustva gledatelja. Svi se nadaju kako će i ovoj nevolji jednog dana doći kraj, kako bismo svi zajedno mogli uživati u rukometnim i ostalim sportskim događajima. A u Rugvici se imalo što za vidjeti.

-Prezadovoljan sam cjelokupnim događanjem koje je prošlo bez ijedne mrlje. Rukomet nam se vratio i nadam se da će ostati tu gdje je sada, da ćemo moći trenirati i igrati- kazao nam je Miroslav Vicić iz Rukometnog kluba Rugvica.

Rugvica dugo prijetila Dugom Selu

U seniorskoj konkurenciji uz domaćina Rugvicu, zaigrali su još sportski prijatelji iz Dugog Sela te Varaždin. Kako su Rugvica i Dugo Selo bili uspješni protiv Varaždina, ove dvije momčadi u posljednjoj utakmici odlučivale su o pobjedniku. U nadasve zanimljivom susretu u kojem su se ekipe većim dijelom izmjenjivale u vodstvu, na kraju su slavili gosti iz Dugog Sela s 38:34.

REZULTATI I POREDAK
REZULTATI: RK Rugvica-RK Varaždin 26:15, RK Varaždin-MRK Dugo Selo 20:30, MRK Dugo Selo-RK Rugvica 38:34
POREDAK: 1. MRK Dugo Selo 4, 2. RK Rugvica 2, 3. RK Varaždin 0.

Rugvica najbolja u 2004. godištu

U kategoriji kadeta, igrača rođenih 2004. godine uz Rugvicu sudjelovali su još Solin i Varaždin. Domaćin, koji je s ovom generacijom igrača u hrvatskom vrhu, s dvije uvjerljive pobjede osvojio je prvo mjesto.

REZULTATI I POREDAK
REZULTATI: RK Varaždin-RK Rugvica 11:20, RK Rugvica-RK Solin 14:6, RK Solin-RK Varaždin 16:18
POREDAK: 1. RK Rugvica 4, 2. RK Varaždin 2. 3. RK Solin 0.

Dugo Selo najbolje kod 2006. godišta

Uvertira u Roda kup bio je turnir igrača rođenih 2006. godišta, gdje su uz Rugvica igrali Dugo Selo i Solin. Prvo mjesto pripalo je Dugom Selu, koje je ostvarilo dvije pobjede, dok su drugi bili igrači Solina, koji su bili uspješniji od Rugvičana.

REZULTATI I POREDAK
REZULTATI: RK Rugvica-MRK Dugo Selo 23:24, MRK Dugo Selo-RK Solin 23:19, RK Solin-RK Rugvica 28:20
POREDAK: 1. MRK Dugo Selo 4, 2. RK Solin 2, 3. RK Rugvica 0.