FOTO: Proslavljen Dan Pojatnog i veliki jubilej vatrogastva u mjestu

Sedam desetljeća druga tradicija vatrogastva u Pojatnom

Dan Pojatna svake godine slavi se u povodu blagdana Presvetog Srca Isusova, a ove godine proslava je dodatno oplemenjena jer i DVD Pojatno slavi 70 godina postojanja. Stoga je nakon svete mise u pojatenskoj kapeli i koncerta KUD-a Pojatno i Tamburaškog zbora Gaj, održana zajednička svečana sjednica Vijeća MO Pojatno i DVD-a Pojatno.

Predsjednik MO Pojatno Krešimir Slatković čestitao je svim mještanima dan njihova mjesta, a vatrogascima obljetnicu, te je podsjetio na neke projekte koji su se odvili posljednje dvije godine.

– Najvažniji projekt koji je sada u provedbi je gradnja kanalizacije te molim mještane za još malo strpljenja jer bi do kraja godine svi radovi trebali biti dovršeni. Podsjećam da je u tijeku dovršetak rekonstrukcije zagorske pruge što će značajno poboljšati prometnu povezanost sa Zagrebom. Izgrađena je Ulica Lušci, a projektom Forest Ride čime je Pojatno povezano s centrom Zaprešića pješačkom i biciklističkom stazom. Očekujemo projektiranje multifunkcionalne zgrade na igralištu NK Croatia Pojatno, samo je neke od akcija i planiranih projekata- spomenuo Slatković podsjetivši kako prema posljednjim informacijama iz PP Zaprešić Pojatno broji 1.300 mještana, a da bi im život bio lakši i bolji brinu vijećnici u MO Pojatno koji i su se sastali 19 puta u ovom mandatu, a sve odluke donesene su jednoglasno.

Bila je ovo prilika da se zaslužnim mještanima i udrugama uruče i prigodna priznanja.

Krešimir Jedvajić pozdravio je nazočne goste i uzvanike u ime DVD-a Pojatno koje je osnovano 1952. godine, a vatrogasni dom kojeg su izgradili kroz nekoliko godina prepustili su svojoj djeci za školu kako ne bi morali pješačiti u Kupljenovo ili Pušću. U zamjenu su dobili malo vatrogasno spremište gdje i danas imaju svoje sjedište. Korona virus dosta je zakočio planove društva, ali svemu unatoč oni rade dalje, a cilj im je od društva stvoriti obitelj kako bi svi djelovali kao jedan. I vatrogasci su imali dobrih razloga uručiti priznanja svojim članovima i zahvaliti brojnim sponzorima koji su im pomogli u ovogodišnjoj proslavi, ali i aktivno djeluju u razvoju vatrogastva u Pojatnom cijelo vrijeme.

Riječi pozdrava i čestitke uputili su im zamjenik predsjednika VZZŽ Tomislav Cerinski, zapovjednik VZ Grada Zaprešića Tomislav Barun i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića Matija Teur.