FOTO: Proslavljen Dan općine Stupnik: Dolazak novih investitora dokaz je da smo na pravom putu

Povodom blagdana svetog Ivana Nepomuka u Stupniku je nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, ponovno organizirana proslava Dana općine

Povodom blagdana svetog Ivana Nepomuka u Stupniku je nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, ponovno organizirana proslava Dana općine. Dvodnevna manifestacija koja je uključivala kulturni, zabavni, ali i društveni sadržaj, započela je svečanom sjednicom Općinskog vijeća, kojoj su se odazvali brojni načelnici i gradonačelnici iz Zagrebačke županije, kao i predstavnici prijateljske Općine Brodski Stupnik. Sve njih predvodili su dožupan i izaslanik premijera Andreja Plenkovića Ervin Kolarec i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Mato Čičak.

Predsjednik Općinskog vijeća Danijel Miholić istaknuo je kako je Vijeće do sada donijelo niz važnih odluka za daljnji napredak općine.

-Po prvi smo puta dodijelili subvencije za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, a nastavili smo s dodjelom poticaja u poljoprivredi, kao i s isplatom stipendija, čije smo iznose povećali- kazao je Miholić, istaknuvši veliki korak na putu prema otvaranju prve gospodarske zone.

Načelnik Perković: Hvala svima koji su doprinijeli razvoju Stupnika

Načelnik Bruno Perković, koji je na prošlogodišnjim svibanjskim izborima dobio povjerenje mještana za drugi mandat, pohvalio se brojnim realiziranim projektima, ali i uputio riječi zahvale svima onima koji su u proteklih 26 godina sudjelovali u općinskom radu.

-Zahvala svim vijećnicima koji su od osnutka sudjelovali u radu općine i doprinijeli razvoju Stupnika. Kroz ovih 26 godina Stupnik je prošao znatne promjene i statusom općine osigurao niz prednost, kojih prije nije imao. Bilježimo stalan rast broja stanovnika, što pokazuje i posljednji popis stanovništva- istaknuo je načelnik Perković i naročito naglasio pojačanu gospodarsku aktivnost.

-Dolazak novih investitora i investicija u Stupnik govore o odgovornom upravljanju, raspoloživim resursima i prostorima. Nudimo kvalitetnu suradnju i brzo odgovaramo na potrebe za brzom infrastrukturom. Rezultat svega je sinergija i uspješno poslovanje javnog i privatnog sektora- kazao je Perković i zahvalio se Zagrebačkoj županiji na suradnji, koja je rezultirala otvaranjem Područnog ureda županijskog odsjeka za prostorno uređenje i građenje.

Nova škola kapitalni projekt u narednom razdoblju

Kao kapitalni projekt navedena je izgradnja nove škole u Stupniku, gdje se očekuje pomoć Zagrebačke županije, koja je u proteklom mandatu imala sluha za potrebe Stupnjara i Stupnjarki.

-Ova se općina razvija u jednom dobrom i pravom smjeru, a to je dokaz da općinsko vodstvo predano i marljivo radi kako bi se u tome i uspjelo. Ovako veliki skup dokaz je toga da dajemo punu podršku načelniku i njegovom timu ljudi. Vitalan projekt kojeg ovdje želimo realizirati je izgradnja nove škole, koji želimo prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, kako bi se u što skorije vrijeme mogla i izgraditi škola za 450 učenika. Pripreme su krenule i idejno rješenje je napravljeno- rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije i izaslanik premijera Andreja Plenkovića, Ervin Kolarec.

Saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Mato Čičak istaknuo je kako su rezultati rada načelnika i Općinskog vijeća itekako vidljivi.

-Moj kolega Bruno ovdje iskreno radi kako bi Stupnik krenuo u još boljem smjeru. Vjerujem kako će uz njegovu energiju i nova škola u Stupniku uskoro postati realnost- poručio je Čičak.

Na svečanoj sjednici već tradicionalno su uručena i Javna priznanja istaknutim pojedincima i udrugama.