Streljački klub Ivanić i Kickboxing klub Ivanić-Grad sportski predvodnici

FOTO: Proglašeni najbolji u sportu Ivanić-Grada. Laskavu titulu za 2023. ponijeli Iva Popović Gecan i Borna Grmuša

Sportaši iz Ivanić-Grada tijekom 2023.osvojili 11 naslova državnih prvaka, 35 medalja na državnim prvenstvima, svjetsko zlato i srebro u streljaštvu, ali i drugo mjesto na državnoj rukometnoj
DSC_8234

Gradska zajednica športskih udruga Ivanić-Grad proglasila je najbolje u sportu za 2023. godinu. Priredba je već tradicionalno održana u Sportskoj dvorani Žeravinec, gdje su se okupili brojni sportaši, sportski djelatnici te mnoštvo ivanićke mladosti, koja predstavlja budućnost sporta u gradu.

Predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Saša Turkalj istaknuo je kako su sportaši iz Ivanić-Grada tijekom 2023.osvojili 11 naslova državnih prvaka, 35 medalja na državnim prvenstvima, svjetsko zlato i srebro u streljaštvu, ali i drugo mjesto na državnoj rukometnoj.

-Široj našoj regiji poznati smo kao sportski grad. Osim ovim rezultatima, ponosni smo i na naših šest državnih reprezentativaca. Prvenstveno se zahvaljujem našem gradu na podršci i povećanju sredstava koje ide iz godine u godinu. Naša zajednica ima 17 klubova s više od 1000 sportaša, a rezultati govore sami za sebe- poručio je Turkalj.

Streljački klub Ivanić i Kickboxing klub Ivanić-Grad sportski predvodnici

Iva Popović Gecan još jednom je proglašena najboljom sportašicom grada. U godini za nama Popović Gecan je osvojila pojedinačno srebro i ekipno zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu samostrelom čemu je dodala i tri zlata na državnim prvenstvima u dvorani i na otvorenom.

Najbolji sportaš je Borna Grmuša iz Kickboxing kluba Ivanić- Grad, državni juniorski prvak u disciplini K1 i petoplasirani sa Europskog prvenstva u Istanbulu.

SK Ivanić-najbolja je ženska ekipa, a RK Ivanić – ekipa dječaka U-11 najbolja je momčad Ivanić-Grada za 2023. godinu.

Kickboxing klub Ivanić- Grad najbolji je klub, dok je Željko Duh proglašen najboljim trenerom. Strijelci Streljačkog kluba Ivanić osvojili su prošle godine više od pedeset medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Ireni Malec zlatna plaketa

Rad klubova ne zamisliv je bez vrijednih volontera i ljudi iz sjene, koji se brinu da se prođe u najboljem redu. Za svoj višegodišnji rad nagrađeni su sportski djelatnici – Dario Vrbaslija, Tomislav Abramović, Čedomir Češković i Saša Turkalj kojima su pripale brončane plakete za pet godina rada. Srebrne plakete koje se dodjeljuju za 10 godina rada uručene su Ivanu Brckoviću, Patriku Okoviću, Milanu Lovriću i Zdravku Serdaru. Irena Malec primila je zlatnu plaketu.

Nagrade su uručene i sportskim nada te najboljim sportašima u mlađim kategorijama pojedinačnih i ekipnih sportova. Najuspješnijima do 12 godina proglašeni su karatisti Dina Radošević i Tomislav Dabac, odbojkašica Paula Pavun i rukometaš Maks Katalenić. Tina Petrović i Patrik Presečan, te Marija Lovrić i Ivo Ivaković najbolji su do 15 godina, dok su nagrade u uzrastu do 18 godina primili Barbara Bunjevac, Teo Crnogaj, Iva Cerovečki i Luka Ozvačić.

Sportskim nadama proglašeni su Matej Suhina, Gabriela Marija Grbavac, Lota Perković, Roman Antolić, Arian Ravlić, Dorijan Šunjić, Tia Krsnik, Matej Mužina, Laura Lidmila i Tonka Leš.

-Na nama je da za naše sportaše i sportašice osiguramo adekvatne uvjete kako bi se mogli kvalitetno baviti sportom. Iz godine u godinu u Ivanić-Gradu niču novi tereni i nove dvorane, dok se iz proračuna svake godine izdvaja sve više sredstava za sport. Sve to čini nam zadovoljstvo kada vidimo koliko djece i mladih boravi u tim objektima i koliko ih se bavi sportom- kazao je čestitajući sportašima gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Već tradicionalno proglašeni su i najuspješniji učenici po osnovnim školama, u Srednjoj školi Ivan Švear, te studenti Veleučilišta Ivanić- Grad.

Ivanić-Grad
Sport