Veliko druženje lovaca u Oborovu

FOTO: Premijer Plenković na druženju s lovcima: Vi ste vrlo važni za prirodu i očuvanje tradicije

U Oborovu je uz domaćinstvo Lovačkog društva Zec Oborovo održano druženje lovačkih društava s područja Zagrebačke domaćine
DSC_2877

U Oborovu je uz domaćinstvo Lovačkog društva Zec Oborovo održano druženje lovačkih društava s područja Zagrebačke domaćine. Druženju se odazvao i premijer Andrej Plenković koji je tom prilikom upoznat sa svim aktivnostima koje se na području lovstva provode na području Zagrebačke županije.

-U ime predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Ivice Budora koji danas nije mogao biti s nama zahvaljujem vam se na svemu što ste kao Vlada napravili za naše lovstvo. Nakon što je riješen problem naleta divljači na vozila, sada radimo i na rješavanju problema oko poljoprivrede, što će nam svima uvelike olakšati rad. Što se tiče lovstva Zagrebačke županije mi smo pokrenuli brojne stvari, primjerice ovdje u Rugvici vraćamo trčku u naša lovišta- kazao je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Mato Čičak, pohvalivši se rezultatima koje lovci kinolozi postižu na najvećim svjetskim smotrama.

-Ovdje moram istaknuti našeg Zorana Postića koji je bio tri puta Svjetski prvak u lovnoj kinologiji. Ove godine Rugvica će ugostiti Svjetsko prvenstvo, tako da se nadamo da će naš Zoran po četvrti puta postati prvakom svijeta- poručio je Čičak.

Premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Oborovo, jer kako je istaknuo lovci su vrlo važni za prirodu i očuvanje tradicije.

-Vi imate jako značajnu ulogu u očuvanju divljači i svemu onome što radite za prirodu i tradiciju, ali i očuvanje krajolika. Ovo je sjajna aktivnost i čestitam vam na svemu što radite- poručio je Plenković.

Događanja
Rugvica
Zagrebačka županija