FOTO: Požar u tvrtki PSC Vrbovec d.o.o.

Uz dva snažna potresa koje su danas u jutarnjim satima probudili/doživjeli Vrbovčani, oko 10,00 sati izbio je veliki požar u Vrbovcu u auto-prodajnom centru tvrtke PSC – Vrbovec d.o.o. u Zagrebačkoj ulici br. 8, koji se nalazi uz trgovački centar Lidl. Crn dim spustio se na uže vrbovečko područje Zagrebačke i Vodovodne ulice i Ulice Buban zbog čega je privremeno obustavljen promet u tom dijelu Vrbovca.

Ubrzo su na požarište stigle sve prateće službe od vatrogasaca, policijskih službenika i medicinskog osoblja, a na lici mjesta bio je i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj. Vatrogasne postrojbe iz Vrbovca, Peskovca i Poljanskog Luga te vatrogasci iz ostalih obližnjih vatrogasnih društava stigle su u što kraćem vremenskom roku i učinkovito se bore protiv plamene stihije. Nedvojbeno, nakon što se konačno ugasi požar i spriječi moguće širenje na okolne zgrade, jer puše vjetar, nastala je ogromna materijalna šteta za tvrtku PSC – Vrbovec d.o.o.

Uz pandemiju koronavirusa koji je paralizirao život u vrbovečkom kraju, kao i diljem cijele Hrvatske, današnji potresi i požar su samo još više uznemirili stanovnike Vrbovca, koje i ovim putem opet pozivamo da se pridržavaju uputstava Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zdenko Brezarić