Treća životna dob

FOTO: Podružnice marijagoričkih umirovljenika rezimirale minulo vrijeme

Zajedničku redovnu skupštinu održale su Podružnice umirovljenika Marija Gorica, Trstenik i Kraj koje djeluju u sastavu Udruge umirovljenika Općine Marija Gorica
338928980_962424994760103_9175613425242767470_n

Zajedničku redovnu skupštinu održale su Podružnice umirovljenika Marija Gorica, Trstenik i Kraj koje djeluju u sastavu Udruge umirovljenika Općine Marija Gorica. Zajednička sjednica upriličena je radi uštede financijskih sredstava i pojednostavljenja procedure, a u narednih mjesec dana očekuje se i održavanje skupštine marijagoričke udruge. Kako su naglasili u zajedničkom dijelu izvješća, udruga i podružnice osnovane su s ciljem da se brinu o svojim članovima, posebno bolesnima i nemoćnima. Kako bi se svima osigurao kvalitetniji život udruga organizira razne izlete i posjete povijesnim znamenitostima u Hrvatskoj, a vode brigu i o okruglim obljetnicama ili rođendanima svojih članova.

-Raduje nas da smo prošle godine organizirali petnaestak izleta i druženja, a da nitko sa svih tih događanja nije došao bolestan. To je dokaz da smo odgovorni i da smo se pridržavali svih propisanih mjera. Vjerujem da će tako i ostati u narednom razdoblju, a vas sve zajedno pozivam da se još više javite za izlete, rekao je predsjednik marijagoričkih umirovljenika Dragutin Frkanec.

Zadovoljna je radom umirovljenika i načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić koja je ponovila kako će Općina uvijek stajati uz svoje umirovljenike, a njena vrata su im uvijek otvorena. Raduje ju da vidi i nadalje energiju i želju za zajedničke aktivnosti u narednom razdoblju. Podsjetila je kako je cijelo područje općine Marija Gorica veliko gradilište te je još jednom zamolila na dodatno strpljenje jer bi velik dio radova trebao biti završen prije ljeta.

-Nakon dugo godina, ne našom krivnjom, konačno smo uspjeli dom u Kraju vratiti u općinsko vlasništvo, a nadam se da ćemo ga uspjeti dati u najam i osigurati stanovnicima tog dijela općine trgovinu i ugostiteljski objekt, zaključila je načelnica Jančić.

Dodajmo na kraju da su sve podružnice jednoglasno podržale izvještaje i usvojili plan rada.

Događanja
Marija Gorica