FOTO: Planinari Svetog Brcka poveli svoje goste “Pešice kroz gorice”

Hrvatsko planinarsko društvo "Sveti Brcko" po prvi je puta organiziralo pješački hod štakorovečko-hrebinečkim bregom "Pešice kroz gorice", za koji vjeruju da će postati tradicionalan
DSC_2468

Iako je planinarsko društvu u Brckovljanima osnovano u veljači, u proteklih osam mjeseci društvo je odradilo više planinarskih uspona, a kako bi ljude upozorili na važnost svakodnevnog kretanja odlučili su i na svom terenu organizirati jedan pješački pohod.

-Drago mi je što smo mogli ovo organizirati na domaćem terenu i vjerujem kako ćemo s tom praksom nastaviti svake jeseni- istaknuo je predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Sveti Brcko” Marko Dokmanić, koji nas je upoznao s podatkom kako društvo za sada ima 50-ak članova.

-Ova nas brojka raduje, jer osim članova s našeg područja, imamo i članove iz susjednih mjesta. Do sada smo bili na Paklenici, Julskim Alpama, a bilo je tu i nekih manjih izleta. Trebali smo tijekom rujna odraditi i još jedan izlet, no zbog loših vremenskih uvjeta morali smo od toga odustati. Ovo nam je prvo jesensko događanje i sada krećemo dalje.

Okupljanje svih sudionika bilo je u šumi Zelengaj, na predjelu koji je zahvaljujući Centru za rehabilitaciju Stančić očišćeno od smeća uz lijepo uređen okoliš sa stazama za šetnju, ali i klupama za odmor.

-Šuma je dugi niz godina služila kao smetlište. Budući da se brinemo o svome vlasništvu napravili smo jednu akciju kojoj su se pridružile udruge i lokalno stanovništvo te smo zajednički očistili šumu, popločili stazu, postavili klupe i kante za smeće. Cilj nam je bio da osim Centru, ova šuma služi i lokalnom stanovništvu za ovakva druženja i rekreaciju- ispričala nam je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Stančić Sanjica Grbavac.

Pješačkom pohodu “Pešice kroz gorice” odazvao se i načelnik Tihomir Đuras u društvu predsjednika Vijeća Stjepana Vinojčića i vijećnika Marina Žafrana.

-Hvala Planinarskom društvu na ovako lijepoj inicijativi, koja će kako su najavili postati tradicionalnom. Ovo je dobra i lijepa prilika za promociju našeg vinogorja- poručio je Đuras.

Po povratku u Zelengaj nastavljeno je druženje uz gastronomsku ponudu, ali i kulturni program koji su pripremili najmlađi članovi KUD-a OSS Lupoglav.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija