FOTO: Petrovo u Šiljakovini više je od običnoga dana

siljakovina

Petrovo se u velikogoričkom kraju štuje u više mjesta. Jedno od njih je i Šiljakovina, selo u Vukomeričkim goricama, gdje je proslava Petrova više od običnog dana. U organizaciji cjelodnevnog programa kojim je proslavljen i Dan Mjesnog odbora sudjeluju gotovo svi mještani, kao i udruge, a kako se mogli čuti na 22. Folklornim susretima u organizaciji FA Šiljakovina, najaktivniji su upravo folkloraši te vatrogasci, koji su i ponos mjesta.

-U proteklih godinu dana trudili smo se napraviti što više, kako bi poboljšali uvjete u selu. Najveći naš projekt u ovoj godini je most u Matkovićima koji bi trebao biti saniran do jeseni. Također, s Hrvatskim vodama je dogovoreno čišćenje potoka Šiljka koji nije čišćen dvadeset godina- istaknula je predsjednica Mjesnog odbora Šiljakovina Karmen Rak, dok se u ime gradonačelnika Dražena Barišića, obratio Josip Jerleković.

Na Folklornim susretima uz domaćina FA Šiljakovinu, sudjelovali su i gosti; KUD Kravarsko, KUD Velika Mlaka te KUD Elizabeta Jalžabet. Osim folklora, nedjelja u Šiljakovini protekla je uz vatrogasno natjecanje, odigravanje petog kola Malonogometne lige Vukomeričkih gorica, dok su večernji sati bili rezervirani za zabavu na otvorenom uz svirku grupe Sjaj te zajedničko gledanje utakmice Hrvatska-Danska.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija