Autorice izložbe: Jadranka Kruljac Sever i Marina Junger

FOTO: Otvorena izložba “Kotar Čazma (1872) 1895.-1955.”

Izložba je otvorena do 21. rujna uz prethodnu najavu u Knjižnici i čitaonici Križ
IMG_20230907_183225

U povodu 150 godina osnivanja kotarske upravno-administrativne jedinice u Čazmi, Centar za kulturu i Gradski muzej Čazma protekle je godine postavio izložbu “Kotar Čazma (1872.) 1895.-1955.”. Izložba koja je nastala zahvaljujući vrijednim autoricama Jadranki Kruljac Sever i Marini Junger, pod pokroviteljstvom Grad Čazme i Ministarstva kulture i medija RH, jučer je otvorena u Križu. I Križ je bio dio upravno – administrativne jedinice nekadašnjeg Kotara Čazma, a prije 103. godine, nekoliko kratkih dana Križ je bio i samostalna Republika.

O svemu tome, ali i mnogo više, posjetitelji jučerašnje izložbe mogli su vidjeti na izloženoj povijesnoj dokumentaciji te čuti od autorica izložbe i ravnateljice Gradskog muzeja Čazma Maje Cepetić Rogić. Općinski načelnik Marko Magdić izrazio je zadovoljstvo dolaskom izložbe u Križ te istaknuo kako je povijest dokaz da administrativne granice ne razdvajaju već da naš Moslavački kraj spaja ne samo prijateljstvo već i bogata povijest, a u budućnosti nada se još mnogo toga.

Izložba je otvorena do 21. rujna uz prethodnu najavu u Knjižnici i čitaonici Križ, a idućeg ponedjeljka uz stručno vodstvo autorica izložbe, moći će je pogledati djeca viših razreda osnovne škole Milke Trnine Križ.

Čazma
Događanja
Križ