Veliki dan za Pušću

FOTO: Otvorena dograđena OŠ Pušća, škola dobila europski standard

Dogradnjom školske zgrade i sportske dvorane Osnovna škola Pušća još je jedna u nizu škola na području Zagrebačke županije koja je dobila jednosmjensku nastavu
DSC_1845

Dogradnjom školske zgrade i sportske dvorane Osnovna škola Pušća još je jedna u nizu škola na području Zagrebačke županije koja je dobila jednosmjensku nastavu. Time je Zagrebačka županija još jednom iskazala veliku brigu za školski sustav, budući da je u ovu investiciju uložila 1,8 milijuna eura.

-Naši učenici sudjeluju u brojnim aktivnostima, Erasmus + programima i međunarodnim projektima, a sada će i oni u svojoj školi moći ugostiti učenike i učitelje iz brojnih europskih zemalja- rekao je ravnatelj OŠ Pušća Arsen Šarunić.

Novi dograđeni dio škole prostire se na 1.093 četvornih metara, a zajedno s prostorom postojeće škole čini ukupno 4.001 m². U prizemlju dograđenog dijela smješteno je šest novih učionica s kabinetima, garderobom i sanitarnim čvorom, dok je na katu postojeća dvorana proširena sa stepenasto postavljenim tribinama sa 176 sjedećih mjesta.

-Ovom investicijom još jedna škola u Zagrebačkoj županiji ne samo da je zasjala u novom ruhu, već je dostigla ono što je cilj svih škola u zemlji, a to je jednosmjenska nastava. Kad k tome dodamo i produženi boravak, možemo reći da škola u Pušći ima europski standard- rekao je župan Stjepan Kožić.

Svečanom otvorenju nazočio je izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Zaželjevši svim učenicima ugodan boravak u školi i novim prostorima, Fuchs je istaknuo kako će Vlada RH do 2026. godine dograditi sve one škole u zemlji koje sada rade u dvije smjene.

-Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, da škola stara 175 godina počinje raditi u jednoj smjeni. Rad u jednoj smjeni zaslužuju svi učenici u Hrvatskoj, raspis poziva kreće do kraja ovog mjeseca i sve škole u Hrvatskoj će do 2026. godine raditi u jednoj smjeni- poručio je iz Pušće ministar Fuchs.

Načelnik Općine Pušća Filip Bernardić istaknuo je kako je dogradnja „dobitak“ za cijelu općinu.

-Naši učenici sada imaju daleko kvalitetnije uvjete školovanja, a svi zajedno imamo sportsku dvoranu u kojoj ćemo moći organizirati sportska natjecanja s publikom na tribinama- rekao je Bernardić.

Novim školskim prostorima, razveselili su se i đaci koji su svojim kreativnim nastupima uveličali svečanost otvorenja.

Događanja
Pušća