FOTO: Otvoren novi turističko-informativni centar TZ Zaprešića

Turistička zajednica Grada Zaprešića proširila je svoju ponudu otvorivši novi turističko-informativni centar u trgovačkom centru Westgate

Turistička zajednica Grada Zaprešića proširila je svoju ponudu otvorivši novi turističko-informativni centar u trgovačkom centru Westgate. Na taj način očekuje se povećanje broja domaćih i starih turista koji dođu u ovaj trgovački centar, a nisu ni svjesni koji turistički sadržaji se nalaze samo nekoliko minuta od njih.

Tako sada svi koji žele posjetiti Zaprešić i upoznati se s njegovom poviješću, kulturom ili drugim zanimljivostima, sve informacije mogu dobiti u prizemlju Muzeja “Matija Skurjeni” te u Westgateu. Iz zaprešićke Turističke zajednice smatraju da ovaj potez donosi mnogo prednosti.

-Drago mi je da smo pronašli zajednički interes s Westgateom i upravo ovdje otvorili novi turističko-informativni centar. Ovdje ćemo priređivati i razne radionice, edukacije i događanja pa će uvijek biti živo. Bit će to dobra priča u kojoj upravljamo doživljajem svojih gostiju, što već uspješno radimo u Novim dvorima”, rekao je Toni Ganjto, direktor Turističke zajednice grada Zaprešića.

Podršku ovom projektu pruža i Grad Zaprešić, a zadovoljstvo aktivnostima TZ Grada Zaprešića iskazao je i zamjenik gradonačelnika Alan Labus. Istaknuo je kako nije jednostavno razvijati turističku destinaciju, kako je to proces koji traje godinama, a zaprešićka turistička destinacija još je u povojima.

-Meni je osobito zadovoljstvo što Turistička zajednica pronosi dobru vijest o našem gradu i što razvija kreativne projekte. Imamo Festival bajki, brojne koncerte u Novim dvorima, oživljavanje Vršilnice kao jednog atraktivnog mjesta za brojna događanja, rekao je Labus.

Na otvorenju ovog centra u Westgateu bila je i direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović koja je istaknula kako je zapadni dio županije izuzetno aktivan u posljednje tri godine te da je ovo velika stvar za Turističku zajednicu Zagrebačke županije, ali i za nacionalnu priču te se time dobiva na prepoznatljivosti.

-Primjer je ovo proaktivnog pristupa turizmu i stvaranju sinergije te poveznice između Zagreba, Zaprešića i Zagrebačke županije, pa tako i republike Hrvatske, dodala je Alilović.

Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Vladi također je istaknula vrijednost ovakvog centra te izrazila uvjerenje da je ovo sjajan potez za grad Zaprešić, njegovu Turističku zajednicu, pa i Turističku zajednicu Zagrebačke županije.