FOTO: OPG Mirko Bačani proglašen najboljim u Hrvatskoj

Velika Gorica večeras je ugostila izbor najboljih OPG-ova u Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Večernjeg lista. Za laskavu titulu svaka je županija predložila po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, kojima su na svečanosti u Pučkom otvorenom učilištu uručena priznanja i novčane nagrade, koje su im između ostaloga uručili domaćin proglašenja gradonačelnik Dražen Barišić te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Za najbolji OPG na području Hrvatske ove je godine proglašen OPG Bačani kojem je uz laskavu titulu pripala i nagrada od 30 tisuća kuna, OPG Danijela Horvatića iz Stare Kapele u Općini Dubrava pripalo je priznanje za drugo mjesto, dok je treće mjesto ove godine osvojio OPG Robert Čondić. Nagradom za najbolji OPG u kategoriji mlade nade proglašen je OPG Katarina Peršurić Bernobić.

21 OPG koliko ih se natjecalo imalo je između ostaloga i predstavljanje u izravnom prijenosu HRT-a, kao i 3 najbolje mlade nade, koje svojim radom pokazuju kako se od poljoprivredne proizvodnje uz puno truda i rada može živjeti.