FOTO: Općina Rugvica po prvi puta obilježava dječji tjedan

Budući da je Općinsko vijeće nedavno donijelo odluku kojom Općina pristupa Savezu društava Naša djeca Hrvatske, kako bi Rugvica postala „Općina prijatelj djece“, danas je na inicijativu Osnovne škole Rugvica započelo obilježavanje dječjeg tjedna koje donosi niz aktivnosti u narednih sedam dana.

-Smatramo kako Općina zaslužuje da dobije taj status s obzirom na sva ulaganja koja idu prema djeci- istaknula je jedna od inicijatorica cijele ove priče, Mirjana Kirin.

Prva aktivnost odrađena je danas kada su učenici nižih razreda izašli na školsko igralište te iz sveg glasa poručili „Ljubav djeci prije svega“, što je i moto ovogodišnjeg dječjeg tjedna. Podršku djeci dao je i načelnik Mato Čičak, koji se odazvao početku obilježavanja dječjeg tjedna.

-Ovaj tjedan će te imati puno aktivnosti koje su vam pripremili vaši učitelji. Hvala onima koji su pokrenuli cijelu ovu priču, kako bi postali Općinom prijatelj djece. Sada je na svima nama da to i postignemo, u što ne sumnjam- rekao je načelnik Čičak poručivši kako će se Općina i dalje nastaviti brinuti za mlade generacije.

Između ostaloga održat će se i brojne radionice, animacije, pisanje poruka, crtanje svih dječjih prava, dok je završnica u subotu kada će se rugvičkim đacima priključiti njihovi vršnjaci iz dugoselskih osnovnih škola s kojima će se završiti Konvencija s čijom se izradom započinje u petak.