FOTO: Općina Jakovlje ide u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića

Vijećnici su dali suglasnosti za provedbu ulaganja u taj projekt

Prije sezone godišnjih odmora vijećnici Općinskog vijeća Općine Jakovlje odradili su prvu radnu sjednicu na kojoj su jednoglasno usvojili sve 24 točke dnevnog reda. Najvažnija je bila II. izmjene Proračuna Općine Jakovlje za ovu godinu kojima su prihodi povećani zato što nije moguće predvidjeti koji natječaji će biti realizirani tijekom 2021. godine.

-Stoga se II. izmjenom Proračuna za 2021. godinu zadržavaju projekti koje smo planirali Proračunom za 2021. godinu te se unose nove pozicije unutar programa temeljem natječaja na kojem smo osigurali bespovratna sredstva. Predloženom izmjenom Proračuna napravljene su preraspodjele unutar pozicija Proračuna- rekla je načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec.

Vijećnici su usvojili sve prijedloge za imenovanja povjerenstava, a donijeli su i odluku da naknada za rad predsjednika iznosi 700 kuna mjesečno. Isto tako donijeli su odluku da se za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Jakovlje za razdoblje lipanj – prosinac 2021. godine izdvaja 2.400 kuna godišnje.

Općina Jakovlje financirat će i nabavu dopunskog obrazovnog materijala za učenike Osnovne škole Jakovlje te Područnih škola Igrišće i Kraljev Vrh, ali i likovnih kutija za učenike prvih razreda osnovne škole. I učenici srednjih škola osjetit će benefite jer će Općina Jakovlje sufinancirati nabavu udžbenika s 400 kuna po učeniku, a sufinancirat će i javni prijevoz srednjoškolcima i studentima.

Ozbiljno se krenulo i u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića te su vijećnici dali suglasnosti za provedbu ulaganja u taj projekt.