FOTO: Oni su heroji, koji darivanjem krvi spašavaju druge živote

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo nagradilo je devet dobrovoljnih darivatelja krvi s područja općine Rugvica

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo nagradilo je devet dobrovoljnih darivatelja krvi s područja općine Rugvica. Rugvičani su redoviti sudionici akcija darivanja krvi koje su prije pohodili u Dugom Selu, dok se sada akcije organiziraju i na njihovom području.

-Zbog epidemiološke situacije u Dugom Selu i našim općinama imamo samo prigodne predaje priznanja kako bi obilježili taj dan. Kako bi povećali broj darivatelja nastojimo organizirati manje akcije i Rugvici, gdje su one postale tradicionalne te se održavaju dva puta godišnje, a odaziv je sve veći i veći, čime smo zadovoljni- ispričala nam je ravnateljica Crvenog križa Gordana Kocaj.

Za 75 darivanja nagrađen je Damir Zrinščak, za 40 darivanja priznanja su dobili Hrvoje Cimaš i Danijel Strišković, za 30 darivanja Mario Gospočić, Ivan Kolar i Mato Šimić, Željkica Franjković i Marija Grginec Antoljak priznanja su dobili za 20 darivanja, a Goran Gavrić za 10 darivanja.

-Krv sam prvi puta dao 1977. godine, a na taj sam se čin odlučio jer je to humano, jer potreba za krvlju je velika. Ovom prilikom svim mladima bih poručio da se odazovu na akcije darivanja krvi, jer to nije ništa strašno, a čini se dobro humano djelo- poručio je gospodin Zrinščak.

Svim dobitnicima priznanja čestitku je uputio i općinski načelnik Mato Čičak, koji se između ostaloga zahvalio Crvenom križu na suradnji.

-Pomaknuli smo neke granice te se sada krv može darivati i u našoj općini, na što sam jako ponosan. To je dobar potez jer smo proširili darivatelje s naše općine. Hvala vam na svemu što radite na našem području, a vama koji darujete krv želim što više zdravlja kako bi mogli što više puta darovati krv i pomoći onima kojima je to potrebno- kazao je načelnik Čičak.

Priznanja dugoselskim darivateljima krvi dodijelit će se u ponedjeljak, dok će priznanja darivateljima krvi iz Brckovljana dodijeliti u utorak.