FOTO: Oni su “crème de la crème” odgojno-obrazovnih djelatnika u Velikoj Gorici

Oni su Tomislav Špoljar (Umjetnička škola Franje Lučića), Erika Likan Kelentrić, Sanja Božinović, Milan Omrčen (OŠ Nikole Hribara), Ivana Dubovečak, Dalia Kager, (OŠ Eugena Kvaternika), Katarina Grgić Noršić (OŠ Eugena Kumičića), Kristina Lučić, Ivana Petravić i Gordan Polan (Gimnazija GVG)

Svečana dodjela nagrada najuspješnijim hrvatskim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2021./2022. održana je na Svjetski dan učitelja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Odabrano je 513 najuspješnijih u proteklog školskoj godini koji su od strane resornog ministra Radovana Fuchsa nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna.

Čak deset najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika je iz Velike Gorice; Tomislav Špoljar (Umjetnička škola Franje Lučića), Erika Likan Kelentrić, Sanja Božinović, Milan Omrčen (OŠ Nikole Hribara), Ivana Dubovečak, Dalia Kager, (OŠ Eugena Kvaternika), Katarina Grgić Noršić (OŠ Eugena Kumičića), Kristina Lučić, Ivana Petravić i Gordan Polan (Gimnazija GVG).

Na postignutom uspjehu danas im je čestitao i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je pritom istaknuo kako je Grad ponosan što se među 513 najboljih nalazi i deset njih iz Velike Gorice, što s obzirom na kvalitetu rada nije iznenađujuće.

-Danas je zasigurno znatno teže i izazovnije raditi s učenicima, nego što je to bilo prije. Tim više ova su priznanja za vas veća i značajnija. U sve izazovnijim vremenima vi preuzimate i odgovornost roditelja. Hvala vam što ste ponosno pronijeli ime naše Velike Gorice – istaknuo je Ačkar, uz poruku;

-Učiteljem i profesorom može se smatrati samo onaj koji kompliciranu stvar zna objasniti na jednostavan način. To čini razliku između dobrih i odličnih učitelja. Nemojte se umoriti bez obzira koliko bilo teško i zahtjevno, nastavite istim entuzijazmom i dalje, jer sve što ulažemo u djecu, ulažemo u budućnost- poručio je gradonačelnik nagrđenim odgojno-obrazovnim djelatnicima.

U ime nagrađenih zahvalila se Ivana Dubovečak iz Osnovne škole Eugena Kvaternika;

-Ovo je veliko priznanje i čast od gradonačelnika koji je prepoznao naš rad i tu našu ogromnu ljubav prema tom poslu, koji je za nas zvanje. Ovdje sve proizlazi iz ljubavi prema djeci.

Članica povjerenstva koje je odabralo 513 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika bila je ravnateljica Gimnazije Velika Gorica Brankica Žugaj koja je rekla kako je bilo izuzetno teško odabrati najbolje, jer svi koji su bili kandidirani imali su dobre rezultate iza sebe.