FOTO: Olimpik slavio na „Dedinom memorijalu“ u Velikoj Gorici

Uspomena na tvorca ženske odbojke u Velikoj Gorici, Antuna Azenića-Dedu i dalje živi

Uspomena na tvorca ženske odbojke u Velikoj Gorici, Antuna Azenića-Dedu i dalje živi. Ovih će se dana navršiti punih petnaest godina otkako nas je napustio Deda, na sjećanje na tog vizionara i tvorca Azene ne blijedi. Vremena ponosa i slave kad je u pitanju odbojka u Velikoj Gorici zauvijek će se vezivati uz njegovo ime, a da tome tako bude i dalje brinu se njegove cure iz te prve generacije Azene; Diana Reščić Breko, Katarina Ćosić Brnada, Sandra Bašić i mnoge druge koje danas ljubav prema odbojci prenose na neke nove klinke koje stasaju u HOK Gorici.

A da barem malo vrate tom sjajnom čovjeku koji je njih uveo u svijet sporta 2017. godine pokrenut je memorijalni odbojkaški turnir Antun Azenić-Deda, na kojem se svake godine iznova okupljaju brojne igračice koje su prošle kroz Azenu. Nezaobilazni su tu i članovi Azenićeve obitelji, pa je tako danas u dvorani bila i Dedina žena, baka Marija uz zeta Svena Ušića.

A ono zbog čega se svi oni okupljaju u Gradskoj sportskoj dvorani turnira svojim su učešćem ove godine uveličali; Glina, Novo Mesto, Karlovac, Dinamo, Vrbovec, Olimpik, Nebo te domaćin HOK Gorica. Prvo mjesto ove su godine osvojile mlađe kadetkinje Olimpika koje su u finalnom susretu s 2:0 (26:24, 25:14) svladale vršnjakinje Dinama, uzvrativši im tako za poraz u grupnoj fazi.

Finalna utakmica zapravo je bila utakmica cijelog turnira u kojoj nije nedostajalo sjajnih poteza mladih odbojkašica, među kojima se svojim igrama istaknula Petra Zec kojoj je pripala nagrada za najbolju igračicu turnira. Treće su ove godine bile igračice Novog Mesta koje su u susretu za treće mjesto svladale domaće odbojkašice.

REZULTATI:
SKUPINA A: HOK Gorica-OK Glina 2:0, OK Novo Mesto-OK Karlovac 1:2, HOK Gorica-OK Karlovac 2:0, OK Novo Mesto-OK Glina 2:0, HOK Gorica-OK Novo Mesto 0:2, OK Karlovac-OK Glina 2:1

SKUPINA B: OK Dinamo-ŽOK Vrbovec 2:0, OK Olimpik-OK Nebo 2:1, OK Dinamo-OK Nebo 2:0, OK Olimpik-ŽOK Vrbovec 2:0, OK Dinamo-OK Olimpik 2:0, OK Nebo-ŽOK Vrbovec 2:1

POLUFINALE: OK Novo Mesto-OK Olimpik 0:2 (23:25, 21:25), HOK Gorica-OK Dinamo 0:2 (14:25, 12:25)

ZA TREĆE MJESTO: HOK Gorica-OK Novo Mesto 0:2 (16:25, 25:27)

FINALE: OK Olimpik-OK Dinamo 2:0 (26:24, 25:14)