Sve ih je manje

FOTO: Održana Skupština Podružnice umirovljenika Prudnice

333021403_220910307094549_4400670909482422426_n

U društvenom domu u Prudnicama održana je redovna godišnja Skupština Podružnice umirovljenika Prudnice. Bila je ovo prilika da se nakon dvije godine pauze umirovljenici ponovno sretnu uživo, ali kao i na većini ostalih skupština ove godine, odaziv je bio daleko od očekivanog.

-Na žalost ima nas sve manje. To je činjenica jer smo sve stariji, a mladi baš nisu zainteresirani za ovakve aktivnosti. Nadam se da će se to ubrzo promijeniti i da je ovo samo još jedna od posljedica korona ograničenja. Naša podružnica trenutno ima 120 članova, ali ovdje nas je malo. Neki su bolesni, neki se boje većeg broja ljudi, a neki još nisu zaživjeli s udrugom, rekao je predsjednik Marijan Lepesić.

A da je dobro biti članom podružnice i aktivan tijekom godine pokazuje i činjenica da su članovi bili na nekoliko izleta, druženja, a starije i nemoćne članove redovito se obilazi kako bi im se uručio prigodan poklon i prikratilo vrijeme razgovorom. NA žalost, obilaze se i obitelji preminulih članova što se tijekom protekle godine dogodilo osam puta.

Za ovu godinu najavljeno je kako se nastavljaju sve aktivnosti kao i ranije, a ne izostaje nada kako će biti više prijava za izlete i druge aktivnosti. Predsjednik Udruge umirovljenika Općine Brdovec Josip Gašparinčić izrazio je nadu kako će i prostorije Kluba umirovljenika u Brdovcu biti češće pune umirovljenika kojima su na raspolaganju društvene igre i pikado.

Brdovec
Događanja