FOTO: OBIŠLI SMO RADOVE U VUKOMERIČKOJ ULICI – Žila kucavica goričkog gospodarstva pred završetkom

DSC_3513

Dolaskom toplijeg vremena intenzivirali su se brojni komunalni radovi. Na području Velike Gorice uz radove na novoj mrtvačnici na groblju na Kušancu te na izgradnji Muzeja 153. brigade, intenzivno se radi i u Vukomeričkoj ulici, gdje su radovi započeli još zimus. Ovih je dana započelo asfaltiranje, a kako napreduju radovi uvjerio se i sam gradonačelnik Dražen Barišić koji je uz zamjenika gradonačelnika Krešimira Ačkara i direktora VG Komunalca obišao gradilište.

-Ulica koja je nekada bila poljski put, sada ima prekrasnu širinu u dužini od 450 metara. Također, ulica ima svu potrebnu infrastrukturu- rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Barišić.

Sama ulica itekako je značajna jer u njezinoj neposrednoj blizini nalazi se još jedno veliko gradilište ono Hrvatske pošte koja na području Velike Gorice gradi središnji distributivni centar gdje će raditi 1200 ljudi, a u drugoj fazi izgradnje koja kreće u listopadu zaposlenje će dobiti još 1000 ljudi.

-Ta će ulica postati žila kucavica kako za Hrvatsku poštu tako i za ostale tvrtke koje su već ranije došle ovdje. To je jedan od najintenzivnijih dijelova u gospodarskom smislu, te će ona biti servisna za njih, ali i ulica za sve nas Velikogoričane koji želimo skratiti put do Kolareve- kazao je gradonačelnik Barišić.

Osim glavne prometnice, napravljene su pješačke i biciklističke staze s jedne i druge strane ulice, a sve radove izveo je VG Komunalac.

-Dobru stvar napravili smo prije zime, tako da smo dobili dobru upijenost, čime će ova prometnica imati kvalitetan sloj asfalta i s njom ne bi trebalo biti problema u narednih dvadesetak godina- rekao je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj.

Vrijednost investicije čiji se završetak očekuje u prvoj polovici svibnja je 4 milijuna kuna.