FOTO: Obilježeni Dani Drenja

Dani Drenja i obilježavanje blagdana Kraljice mira ove godine održano je tijekom tri dana, a svatko je mogao pronaći neku aktivnost za sebe
255408339_860286468013414_4269649332437010089_n

Dani Drenja i obilježavanje blagdana Kraljice mira ove godine održano je tijekom tri dana, a svatko je mogao pronaći neku aktivnost za sebe. Najposjećenija je bila kazališna predstava prvog dana ovogodišnje manifestacije. Nije ni čudo kad je u Drenju gostovao Kerekesh teatar s predstavom Ringišpil. Publika je bila više nego zadovoljna, a kući se odlazilo suznih očiju – zbog smijeha.

Drugog dana na svoje su došli najmlađi, ali zanimljivo je bilo i roditeljima, a sportske igre natjerale su da najbolje od sebe pokažu u drinčasnkoj alci, utrci sa žlicom, potezanju užeta…

-Tijekom tri dana ponudili smo svakome nešto i vjerujem kako je većina bila zadovoljna. Manifestaciju završavamo svečanom sjednicom Vijeća MO Drenje, polaganjem vijenaca kod našeg vatrogasnog doma, misom ispred kapelice i druženjem sukladno epidemiološkim mjerama- rekla je predsjednica Vijeća MO Drenje Marina Žmauc.

A upravo svečana sjednica dala je naslutiti kako nešto nije po volji svim mještanima Drenja. Posebno se to odnosi na vatrogasni dom koji vapi za obnovom, a u planovima Općine Brdovec ga nema. Tema je to koja se vuče već duže vrijeme, a počela je eskalirati već na konstituirajućoj sjednici. Naime, dom je vlasništvu DVD-a Drenje, a Općina Brdovec ne može ulagati sredstva u nešto čemu nije vlasnik. Članovi DVD-a nisu voljni predati dom u općinsko vlasništvo, pa se sad postavlja pitanje tko će prvi popustiti. Za dobrobit svih mještana Drenja koji koriste dom, pa i samog DVD-a Drenje, vjerujemo da će pobijediti – razum.

Brdovec
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija