Ispunjena Vršilnica Novih dvora

FOTO: Obilježena 34. obljetnica HDZ-a zaprešićkog kraja

Predsjednik GO HDZ Zaprešić Drago Bago podsjetio je kako je HDZ stup i temelj moderne Hrvatske i predvodnik demokratskih promjena od samog utemeljenja stranke
1c80d44b-cb63-461a-925c-abebb615379e

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova RH te međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović, zaprešićki gradonačelnik i član predsjedništva HDZ-a te predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk, neki od utemeljitelja HDZ-a, brojni članovi HDZ-a koji obnašaju vodeće dužnosti u općinama zaprešićkog kraja te gotovo tristotinjak članova i simpatizera HDZ-a s područja grada Zaprešića i općina Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća okupili su se na obilježavanju 34. godišnjice osnivanja HDZ-a u zaprešićkom kraju.

Nazočnima se obratio predsjednik GO HDZ Zaprešić Drago Bago podsjetivši kako je HDZ stup i temelj moderne Hrvatske i predvodnik demokratskih promjena od samog utemeljenja stranke.

-HDZ je stupio na političku pozornicu kao državotvorni pokret koji je poveo hrvatski narod prema ostvarivanju slobodne, neovisne, suverene, demokratske i europske države te je i danas pokretač najvažnijih promjena- istaknuo je Bago.

Zajedništvo koje je članstvo HDZ-a zaprešićkog kraja krasilo prije 34 godine ocrtava se i danas. Budući da je ovo bila obljetnica osnutka, osim gradske, svih općinskih organizacija zaprešićkog kraja, u ime svih jedinica lokalne samouprave nazočnima se obratila načelnica Općine Jakovlje i predsjednica Županijske organizacije Katarina Zrinski Sanja Borovec. Ona je istaknula zahvalnost i poštovanje svim utemeljiteljima HDZ-a zaprešićkog kraja i svima koji su u ono izazovno vrijeme imali snage, volje i hrabrosti te ušli u pokretanje stranke s ciljem stvaranja slobodne i neovisne države.

-Mi čelnici općina i grada zaprešićkog kraja ponosni smo što smo dio HDZ-a, što slušamo glas svojih mještana, odgovaramo na njihove potrebe te pridonosimo razvoju zajednice. Gradimo ceste, saniramo klizišta, ulažemo u djecu i mlade, poboljšavamo uvjete življenja. Mnogo smo napravili, ali tu ne mislimo stati- poručila je Borovec.

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk podsjetio je kako su brojni projekti na području Zaprešića potpomognuti subvencijama Vlade RH koju vodi HDZ.

-Ovih dana kreće obnova kompleksa Novih dvora vrijedna deset milijuna eura što će dati nemjerljiv doprinos razvoju Zaprešića, ali i cijelog zaprešićkog kraja. Ako tome dodamo da je u planu i gradnja bazena, mosta preko Save koji će nas povezati sa samoborskim krajem, nova osnovna škola… Ne govorim ovo da se hvalimo, nego da nas osvijestim kolika je važnost zajedništva i suradnje s Vladom RH i europskim fondovima, a što je osigurano u vrijeme vladavine HDZ-a- rekao je Turk.

Na kraju je svoj doprinos raspravi dao i ministar Božinović osvrnuvši se na postupke oporbe.

-Oni prosvjeduju. Protiv čaga? Protiv povećanja plaća, protiv povećanja BDP-a? Oni su bili protiv ulaska u NATO-jer su rekli da će to uništiti turizam. Zadnje tri godine imamo najjače sezone, što znači da oni lažu. Oni lažu protiv svega što radimo jer nemaju ideju, nemaju program, nemaju znanje i zato lažu protiv HDZ-a. Ali biračko tijelo se ne može prevariti lažima i obmanama- zaključio je Božinović.

Dodajmo kako su glazbeni dio ove proslave upotpunili Savski valovi i Rajko Suhodolčan.

Politika
Zaprešić