HDZ je u Dugom Selu osnovan 17. veljače 1990.

FOTO: Obilježena 34. obljetnica HDZ-a u dugoselskom kraju. Jandroković iz Dugog Sela: U ovoj ćemo jedinici imati pobjednički rezultat

Uz brojne članove stranke iz Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice, svečanosti u Dugom Selu nazočili su i brojni načelnici i gradonačelnici s područja Zagrebačke županije, a proslavili su se odazvali i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i predsjednik posljednjeg 10. saziva Hrvatskog sabora Gordan Jandroković
-y6iBlmg

U Dvorani Preporod u Dugom Selu svečano je obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a na dugoselskom području. Uz brojne članove stranke iz Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice, svečanosti u Dugom Selu nazočili su i brojni načelnici i gradonačelnici s područja Zagrebačke županije, a proslavili su se odazvali i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i predsjednik posljednjeg 10. saziva Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Početaka osnivanja HDZ-a na dugoselskom području prisjetio se Stipe Velić, podsjetivši kako je HDZ u Dugom Selu osnovan 17. veljače 1990.

-Sjećam se tih dana kao da su bili danas. Baš kao i danas i tada je ova dvorana bila dupkom puna. Sjećam se ushićenja koje je tada vladalo, kao i svega što je potom slijedilo, kao i pobjede HDZ-a na prvim izborima- kazao je Velić, podsjetivši kako je HDZ bio i na vlasti u Dugom Selu, posljednji puta u razdoblju od 2013. do 2017.

HDZ je danas na vlasti u općinama Brckovljani i Rugvica. Predsjednik općinske organizacije HDZ-a Brckovljani Marin Žafran podsjetio je na brojne realizirane projekte u posljednje četiri godine u kojima dužnost načelnika obnaša Tihomir Đuras.

-Zaista prekrasna atmosfera. Vjerujem kako nas ovo zajedništvo može odvesti do pobjede na predstojećim izborima- poručio je načelnik Brckovljana iz redova HDZ-a Tihomir Đuras.

Mato Čičak dužnost načelnika u Rugvici obnaša od 2015. od kada je općina napravila brojne iskorake na svim poljima od infrastrukture pa do školstva i predškolskog odgoja.

-Jako sam sretan što je HDZ Dugo Selo, Brckovljani i Rugvica napravio jednu ovakvu veličanstvenu obljetnicu i što smo našim članovima poslali bitne poruke. Pred nama su jako bitni izbori i iznova moramo ponavljati sve no što je Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem napravila u posljednjih osam godina. Taj smjer Hrvatska mora zadržati. Uvjeren sam kako će HDZ u ove naše tri jedinice odnijeti pobjedu- poručio je Čičak.

Gordan Jandroković podsjetio je na brojne realizirane projekte u kojima je sudjelovala i Vlada na ovom području.

-U ova dva mandata ostvarili smo značajan napredak koji se osjeti i ovdje. Mato Čičak je ostvario u tom razdoblju zaista nevjerojatne rezultate. Sredstvima Vlade i EU radilo se i u ove dvije jedinice na podizanju svekolikog standarda. Dupkom puna dvorana pokazuje da je HDZ spreman za izbore te da naši članovi i glasači razumiju važnost trenutka u kojem se nalazimo. Sve to dokaz je kako Hrvatskom moraju upravljati ozbiljni i odgovorni ljudi. Nije vrijeme za avanturizam, jer u svijetu su presložene okolnosti- kazao je Jandroković, koji vjeruje kako će stranka u drugoj izbornoj jedinici imati pobjednički rezultat.

-Ovdje se osjetilo dobro raspoloženje i pobjednička atmosfera- poručio je za kraj Grlić Radman.

Brckovljani
Dugo Selo
Politika
Rugvica