FOTO: Obilježena 32. obljetnica osnutka HDZ-a na području bivše Općine Dugo Selo

Polaganjem vijenaca kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, na istoimenom trgu u Rugvici, obilježena je 32. obljetnica osnutka HDZ-a za tadašnju Općinu Dugo Selo

Polaganjem vijenaca kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, na istoimenom trgu u Rugvici, obilježena je 32. obljetnica osnutka HDZ-a za tadašnju Općinu Dugo Selo, koju su činili današnji Grad Dugo Selo te općine Brckovljani i Rugvica.

Uz predsjednike organizacija Matu Čička, Marina Žafrana i Darijana Budimira, prigodnoj svečanosti odazvali su se i tajnik HDZ-a na nacionalnom nivou Krunoslav Katičić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zagrebačke županije Damir Sesvečan, dožupani Damir Tomljenović i Ervin Kolarec, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, gradonačelnik Zaprešića i aktualni predsjednik županijske organizacije HDZ-a Željko Turk, prvi predsjednik HDZ-a Općine Dugo Selo Borislav Zorić, kao i ostali članovi stranke.

-Hvala svima na dolasku, a napose vama utemeljiteljima. Ovo je jedan veliki dan, a mi smo ponosni što smo domaćini ovom obilježavanju, koje bi svake godine trebalo biti u drugoj sredini- kazao je načelnik Rugvice Mato Čičak, pod čijim je vodstvom HDZ u Rugvici postao vodeća stranka.

Željko Turk podsjetio je kako svaka jedinica lokalne samouprave ima nove projekte i planove za opstojnost naše djece.

-Upravo zbog toga, mi članovi HDZ-a imamo temeljnu i nosivu zadaću da stvorimo dobrobit za našu djecu- poručio je predsjednik HDZ-a na županijskoj razini, Željko Turk.

Tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, pozdravio je ovu ideju zajedničkog obilježavanja utemeljenja HDZ-a na dugoselskom području.

-HDZ usprkos teškim vremenima dobro jedri. Upravo ovdje kod spomenika utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana, treba istaći kako se nalazimo na onom pragu kako bi i on volio da se Hrvatska nalazi- rekao je Katičić.

Prvi predsjednik HDZ-a Općine Dugo Selo Borislav Zorić prisjetio je kako se HDZ u to vrijeme osnivao danonoćno kroz mjesec i pol dana, u kojima je od 33 ondašnje mjesne zajednice, HDZ osnovan u njih 32.