FOTO: Obilježen Dan državnosti u Vrbovcu i Gradecu

U prvom višestranačkom Saboru bila su izabrana i tri zastupnika s područja tadašnje općine Vrbovec: Josip Pankretić, Darko Hrastovec i Jadranko Mijalić, koji su svaki na svoj način dali veliki obol razvoju hrvatske demokracije, ali i promidžbi vrbovečkog kraja

U Gradu Vrbovcu obilježen je Dan državnosti u spomen na 30. svibnja 1990. kad je konstituiran prvi višestranački Hrvatski sabor, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja Hrvatska kocka u vrbovečkom parku na Trgu Petra Zrinskog. Delegacija Grada Vrbovca predvođena gradonačelnikom Denisom Kraljem i njegovim zamjenikom Ivicom Strnščakom, delegacija Gradskog vijeća Grada Vrbovca predvođena potpredsjednikom Stjepanom Fotovićem i vijećnicima, delegacija vrbovečke HVIDRA-e, delegacija Hrvatskog časničkog zbora te ostali građani odali su počast i poklonile se svim poginulim vrbovečkim braniteljima, ali i svim hrvatskim braniteljima koji su izgubili živote u Domovinskom ratu.

Tom prigodom je istaknuto da su u prvom višestranačkom Saboru bila izabrana i tri zastupnika s područja tadašnje općine Vrbovec: Josip Pankretić, Darko Hrastovec i Jadranko Mijalić, koji su svaki na svoj način dali veliki obol razvoju hrvatske demokracije, ali i promidžbi vrbovečkog kraja. Na obilježavanju Dana državnosti bio je jedino nazočan Jadranko Mijalić, dok su Josip Pankretić i Darko Hrastovec preminuli.

I u Općini Gradec, također je bio obilježen Dana državnosti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja poginulim braniteljima u središtu Gradeca. Počast su iskazale: delegacija Općine Gradec predvođena načelnicom Ljubicom Ambrušec, delegacija Općinskog Vijeća Općine Gradec predvođena predsjednicom Gordanom Ivačan i vijećnicima, delegacija Hrvatskog časničkog zbora te ostali građani.