FOTO: Novo vodstvo DVD-u Lupoglav donijelo novu energiju

DVD Lupoglav danas ima oko 125 članova, od kojih 66 ima pravo glasa

U Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lupoglav ove su godine zapuhali novi vjetrovi. Na mjesto predsjednika ustoličen je Jurica Ivanić, dok je zapovjednik i nadalje ostao Igor Grgošić. Želja novog vodstva bila je aktivacija mladih ljudi, a kako bi ih se zainteresiralo krenulo se s mnogobrojnim akcijama uređenja doma, spremišta i opreme.

Proljetos je društvu od strane Općine uručeno novo vatrogasno vozilo kako bi se podigla razina spremnosti, a ovog su ljeta nastavljeni radovi na uređenju samih uvjeta u Društvenom domu i oko doma.

-Zahvaljujući Općini dobili smo novu napu za našu kuhinju koja nam jako puno znači, jer smo sada dobili daleko bolje uvjete za pripremu hrane- ističe predsjednik DVD-a Lupoglav Jurica Ivanić.

Između ostaloga, Društvo je od Županije dobilo i pet kontejnera koji će ako dođe do nesreće služiti za smještaj obitelji kojima će to biti potrebno.

-Kontejneri su uređeni i spremni za privremeno useljavanje obitelji. Ja osobno vjerujem kako do toga neće doći, no mi smo spremni i za takav scenarij- otkriva nam predsjednik DVD-a, koji je ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani, koja broji šest dobrovoljnih društava.

-Vatrogasna zajednica ima odličnu suradnju s Općinom koja uvijek ima sluha za naše potrebe- s ponosom će Jurica Ivanić.

Ponosan na rad vatrogasaca je i načelnik Tihomir Đuras, koji se i sam došao uvjeriti na sve odrađene poslove u DVD-u Lupoglav.

-Kao što i sami vidite naši vatrogasci predano rade i ja im na tome čestitam. Vjerujem kako ćemo u ovoj sinergiji nastaviti i dalje- zaključio je načelnik Đuras.