Veliki vatrogasni dan

FOTO: Novo spremište za još jače i bolje DVD Obedišće Ježevsko

Inicijativu za izgradnjom spremišta dalo je samo društvo koje se prijavilo na Javni poziv Zagrebačke županije gdje su dobili potporu od 9 tisuća kuna, nakon čega je u pomoć priskočila Općina koja je osigurala ostatak sredstava u iznosu od 10.203,07 eura
DSC_8149

Subota, 18. ožujka zauzet će značajno mjesto u 36-godišnjoj povijesti DVD-a Obedišće Ježevsko. Naime, u subotu je svečano otvoreno novo vatrogasno spremište ovog malog, ali složnog vatrogasnog društva. Nakon što su općinska vijećnica Violeta Molnar i zapovjednik VZO Rugvica Mario Popović prerezala svečano vrpcu, zapovjednik Popović spremištaru društva Vedranu Cesaru uručio je ključeve.

-Vjerujem kako ćemo u ovo spremište uskoro pospremiti i jedno vozilo. Naznake za to postoje. I ovim putem u ime Zajednice zahvaljujem se Općini i načelniku Mati Čičku što imaju sluha za potrebe vatrogasaca- istaknuo je Popović.

Inicijativu za izgradnjom spremišta dalo je samo društvo koje se prijavilo na Javni poziv Zagrebačke županije gdje su dobili potporu od 9 tisuća kuna, nakon čega je u pomoć priskočila Općina koja je osigurala ostatak sredstava u iznosu od 10.203,07 eura, a veliki obol realizaciji cijelog projekta dali su i sami članovi društva svojim dobrovoljnim radom.

-Spremište je izgrađeno u nepunih godinu i pol dana. Hvala svima koji su nas podržali- poručio je zapovjednik DVD-a Obedišće Ježevsko Antonio Metić.

Predsjednik društva Igor Gregurić istaknuo je kako se ovim činom rad društva sada podiže na jednu višu razinu.

-Sada smo puno spremniji za intervencije, a dobili smo i veći prostor za rad društva. Vozilo kojem se nadamo povećat će spremnost društva za intervencije- naglasio je Gregurić.

Svima onima koji su pripomogli u realizaciji projekta, DVD Obedišće Ježevsko zahvalilo se prigodnim priznanjima.

Događanja
Rugvica