FOTO: Novo ruho sportske dvorane Srednje škole Ivana Švera

Osim obilaska škole u Križu, župan Stjepan Kožić obišao je i Srednju školu Ivana Švera, gdje su zajedničkim ulaganjem Grada i Županije obnovljene svlačionice i sanitarni čvorovi školske-sportske dvorane. Dvorana je dobila i novu fasadnu stolariju, a u radove je uloženo 2,3 milijuna kuna.

Župan je tijekom boravka u školi podsjetio da je nedavno zajedništvom Grada i Županije sagrađena i sportska dvorana u Posavskim Bregima, a da je za energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu, koja će uslijediti iduće godine, dio sredstava osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

-Grad ima odlične odnose za Županijom, imamo veliko razumijevanje župana- rekao je gradonačelnik Javor Boja Leš, zahvalivši županu na ulaganjima.

Gradonačelnik je također istaknuo kako će Grad financirati asfaltiranje prostora ispred dvorane, a tom je prilikom najavljen i skorašnji završetak izrade projektne dokumentacije za gradnju sportske dvorane u Graberju Ivaničkom.

Srednju školu Ivana Šveara polazi oko 800 učenika, a sportsku dvoranu, osim njih, koriste i učenici osnovne škole, i u večernjim satima, sportske udruge.