FOTO: Novim goričkim rotorom i službeno moguće prometovanje

Točno u podne, i službeno je otvoren novi gorički rotor, na raskrižju ulica kneza Ljudevita Posavskog, Matice Hrvatske i Kolodvorske, na kojem su radovi trajali u protekla 53 dana. Sama investicija bila je teška 4,5 milijuna kuna.

-Prema ugovoru predviđeni su radovi trebali trajati 50 dana, no dva kišna dana plus dodatni van troškovnički radovi koje je zatražio investitor malo su produljili taj rok. Sami radovi obuhvaćali su izmjenu podzemnih instalacija, a napravljeno je i 2 500 metara kolničke konstrukcije te 2 000 pješačko- biciklističkih staza. Uz to, promijenjeno je i cijelo osvjetljenje na DTK mreži. Nadam se da će sugrađani biti zadovoljni- kazao je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj.

Novi rotor danas je obišao i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je poručio kako se otvaranjem rotora otvaraju novi prometni koridori.

-Rotori omogućuju lakše povezivanje, te mirniji i sigurniji promet. Da ćemo u Gorici raditi puno malih ovakvih prometnih rješenja, kao što je rotor i nove ceste s puno pješačkih staza to hoćemo. Ovaj rotor za ovaj dio grada bit će životno čvorište- rekao je gradonačelnik Barišić.

Inače, ovaj rotor šalje i poruku svima onima koji će ovdje prolaziti, jer njime dominiraju simboli Turopolja.

-Ovaj rotor ima svoje brežuljke, male doline i potočiće, ali simboliku žira, te u ovom slučaju hrasta, čiji se listovi koji su osvijetljeni, vide na samom rotoru. To daje poruku da se u Turopolju živi, te da je tom dom hrastovih šuma- zaključio je Barišić.