FOTO: NK Posavec ponovno okuplja djecu s Posavine

Punih četrnaest godina Općina Orle bila je bez nogometnog kluba. No zahvaljujući skupini entuzijasta te svesrdnoj pomoći načelnika Ervina Vujice, 27. travnja 2018. godine osnovan je Nogometni klub Posavec, koji se iste sezone uključio u natjecanje u Drugoj županijskoj ligi- Istok.

Već u premijernoj sezoni stigao je sjajan rezultat, jer momčad je zauzela treće mjesto što joj je donijelo ulazak u viši rang natjecanja- 1. ŽNL. Jesenka polusezona okončana je osvajanjem jedanaestog mjesta s 15 bodova, moglo se čuti za večerašnje Skupštine kluba u Bukevju, koja je uz igrače i novog trenera Igora Mostarlića okupila i brojne prijatelje i simpatizere kluba, koji svoje domaće prvenstvene utakmice igra na igralištu u Leknenom.

-Naša je želja da u narednom vremenu na mjestu nekadašnjeg igrališta u Čretu napravimo novi sportski centar. Uz pomoć Općine koja podupire naš rad, vjerujem kako će nam potpora po tom pitanju stići i s viših instanci- poručili su iz kluba, koji osim što želi zadržati status županijskog prvoligaša, želi i nastaviti i okupljati mlade s ovog područja.

Trenutno u klubu ima dvadesetak djece, koji pod vodstvom Marija Kučana stječu prve nogometne korake i igraju Turopoljsku ligu.

-Hvala svima koji su nas podržavali i bili naš vjetar u leđa- istaknuli su na kraju iz Nogometnog kluba Posavec.