Održana skupština kluba

FOTO: NK Dugo Selo krupnim koracima ide prema naprijed, 350 djece jamac su klupske budućnosti

Gostovanjem Dinama proslavljeno 100 godina
DSC_7343

Najstariji sportski kolektiv s područja Dugog Sela, NK Dugo Selo koji je u 2023. proslavio sto godina, u klupskim prostorijama održao je u četvrtak navečer pod predsjedanjem Stjepana Valjka održao je izvanrednu izvještajnu skupštinu, na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno. Razlog sazivanja izvanredne izvještajne skupštine bilo je usklađenje Statuta s novim Zakonom o sportu.

Tim promjenama odlučeno je kako će Izvršni odbor Nogometnog kluba u narednom razdoblju imati pet članova. Uz predsjednika Damira Fintića u novom sazivu Izvršnog odbora bit će Ivan Slišković, Marijo Gustin, Matko Bunčić i Danijel Hrković.

Gostovanjem Dinama proslavljeno 100 godina

Centralno događanje prošlogodišnje proslave 100 godina kluba bilo je gostovanje zagrebačkog Dinama, koji je u lipnju pred više tisuća gledatelja slavio s minimalnih 1:0.

-Prošle sezone smo osvojili šesto mjesto čime smo bili zadovoljni, dok smo ove jeseni malo podbacili zbog čega je nakon četvrtog kola došlo do razlaza s trenerom Tihomirom Šepercom, kojeg je naslijedio Sejad Halilović. Na kraju smo došli do 13. mjesta i 15 osvojenih bodova. Nažalost, tu je došlo i do problema unutar Uprave, gdje su pojedinci bili nezadovoljni radom trenera- kazao je predsjednik Damir Fintić, koji se zahvalio Gradu i Sportskoj zajednici na svekolikoj podršci.

-Već tradicionalno održavamo i naš Memorijalni turnir Siniša Hodžić koji je postao i turističkom manifestacijom, jer u Dugo Selo dolaze roditelji i djeca iz cijele Hrvatske i inozemstva- naglasio je Fintić, koji je naročito zadovoljan radom Škole nogometa.

-Tu smo napravili iskorak na svim poljima. Trenutno je voditelj Škole nogometa Tihomir Šeperac koji nadzire rad cijele škole. Naša je škola na ovim prostorima postala lider i to nas raduje- istaknuo je predsjednik Dugog Sela Damir Fintić pod čijim je vodstvom klub postao nikad stabilnijim.

Seniori traže mirnu luku, mladež očekuju brojni turniri

Glede ciljeva za 2024. predsjednik Fintić naveo je kako je cilj seniorske momčadi što prije uploviti u mirnu luku.

-Mi smo u punom zamahu glede seniorske ekipe koja se priprema za početak prvenstva. Ostanak u ligi je cilj i zbog toga trebamo što prije pobjeći iz ove opasne zone u kojoj smo se našli- naglasio je Fintić i naveo kako mlađe kategorije tijekom cijele godine očekuju brojni nastupi na turnirima kod prijateljskih klubova.

Brojne riječi pohvala

Rad kluba u svojim su istupima pohvalili predsjednik Zajednice sportskih udruga Zvonko Kaleb koji je klubu poželio puno uspjeha u narednom periodu.

-Uvijek se može bolje, a ja vam to od srca želim- poručio je Kaleb.

Ispred Nogometnog saveza Zagrebačke županije čestitke Nogometnom klubu uputio je Dalibor Meić uz kojega je ispred Nogometnog saveza Velike Gorice skupštini nazočio Mario Karapandžić.

-Imate puno djece i ona su budućnost. Uz agilnog i vrijednog predsjednika Fintića i njegove suradnike vjerujem kako će te nastaviti rasti i dalje- istaknuo je Meić.

Ponosan svime što se u posljednje vrijeme događa oko kluba je gradonačelnik Nenad Panian.

-Sada kada ovdje dođete ugodno vam je. Ovdje se radi, kao i u cijeloj našoj Sportskoj zajednici. Obljetnica za 100 godina obvezuje nas za dalje- zaključio je gradonačelnik Panian.

Klub se na ovoj skupštini zahvalio svim medijima s kojima je posljednjih godina imao suradnju i medijsko praćenje. Tim povodom NK Dugo Selo i njegov predsjednik Damir Fintić uručili su zahvalnice Dugoselskoj kronici, Slaveku Konopljaku (Sportske novosti), Borivoju Zimonji (Zabavni radio), Draganu Đukanoviću (Sportnews) i potpisniku ovih redaka.

Dugo Selo
Sport