FOTO: Nikad bolja i ukusnija „Stara jela z Dugoga Sela“

Po sedmi puta jučer je u Dugom Selu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice i Grada održana gastronomsko-kulturna manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“. Tijekom cijelo dana duž Kolodvorske ulice bilo je jako zanimljivo, jer uz bogat kulturno-zabavni program kroz koji su posjetitelje vodili Ivan i Martin Fiolić, svi su mogli uživati u bogatoj ponudi hrane i pića.

Službenom otvorenju uz vodstvo grada predvođeno gradonačelnikom Nenadom Panianom i predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom odazvali su se i zamjenici župana Nadica Žužak i Hrvoje Frankić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović te veleposlanik Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrew Stuart Dalgleish, veleposlanik Republike Koreje Kim Dong-chan te veleposlanik Republike Kosovo Gëzim Kasapolli.

-Kako je lijepo vidjeti Vas opet- započeo je svoje obraćanje nazočnima gradonačelnik Nenad Panian, koji nije krio svoje zadovoljstvo manifestacijom, koja raste iz godine u godinu.

-Koliko je samo ljudi došli uživati u ovom danu i starim jelima iz Dugog Sela. Ovdje smo svi danas prijatelji, jer ovdje je puno poznatih lica. Uživajmo svi zajedno u starim jelima. Moja je namjera da ova manifestacija postane međunarodnom manifestacijom starih jela svih građana Dugog Sela, Europske unije i cijeloga svijeta, jer ja želim probati i njihova jela- rekao je na otvorenju gradonačelnik Nenad Panian.

Ovogodišnju manifestaciju otvorila je zamjenica župana Nadica Žužak, koji je redoviti gost „Starih jela z Dugoga Sela“.

-Svake godine ovdje dolazim s radošću, jer znam da će biti bolje nego prošle godine. Tome je tako jer su Dugoselci vrijedni domaćini koji se potrude organizirati sve ovo i privući posjetitelje- rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Osim u ukusnoj hrani i dobroj kapljici, posjetitelji su mogli obići i sajmeni dio manifestacije, na kojem se predstavilo 50-ak izlagača, većinom OPG-a, obrta i kućne radinosti.

Manifestacija je imala i natjecateljski dio jer ocjenjivala se najbolja guska s prilogom, zlevanka te gulaš, a prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili Pavao Bator, Stipe Komljenović i Zvjezdana Budor Klarić, ovogodišnji pobjednici su SDP Dugo Selo koji je imao najbolji kotlić, gusku s prilogom najbolje je spremila ekipa KUD-a Brčevec, dok je najbolju zlevanku spravila Milica Điđa iz KUD-a Posavka.

Najbolje uređeni štand imao je Ivica Cesar s bučinim uljem, a kako je bilo u Dugom Selu pogledajte u našoj FOTOGALERIJI