FOTO: Ni ministrica Vučković nije ostala imuna na zov štrukla, štrudli i kestena iz Marije Gorice

Na ovogodišnjoj manifestaciji okupilo se gotovo 60 izlagača koji su predstavili svoje proizvode i usluge, a tijekom oba dana posjetitelji na Mariji Gorici mogli su se voziti i vlakićem
312440092_2915840495391373_8160071456252582514_n

Na novouređenom Goričkom trgu u Mariji Gorici ovog je vikenda održana 13. štruklijada, štrudlijada i kestenijada. Pokrovitelji su Zagrebačka županija i Općine Marija Gorica, a sve se održava u organizaciji udruga „Marijagorička zipka“, Trsje i Turističke zajednice Savsko-sutlanka dolina i brigi. Ovogodišnju manifestaciju obišla je te službeno i otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

-Bila sam ovdje i prošle godine, a što nam se promijenilo od tada. Osim što smo sada na obnovljenom trgu, od ožujka ove godine zagorski štrukli su postali zaštićeni proizvod na europskoj razini. Do sada samo zaštitili 35 proizvoda na europskoj razini, a uskoro će to biti još za 5 novih- rekla je ministrica Vučković.

Posebno je vesela bila načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić koja je jedna od idejnih začetnika ove manifestacije.

-Konačno smo na novouređenom trgu i nadam se dugogodišnjem druženju na ovom mjestu. Ovom manifestacijom želimo održati tradiciju našeg kraja i našim mladima pokazati kako se rade štrukli, štrudle i krasni plodovi jeseni – kesteni. Svake godine ima nas sve više i veselim se druženju tijekom ovog vikenda- rekla je Marica Jančić.

Na ovogodišnjoj manifestaciji okupilo se gotovo 60 izlagača koji su predstavili svoje proizvode i usluge, a tijekom oba dana posjetitelji na Mariji Gorici mogli su se voziti i vlakićem. Čestitke na organizaciji uputio je i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec zaključivši kako se već sada vidi koliko je značilo preuređenje trga.

-Na ovom mjestu već su se održale, ali tek će se u narednom razdoblju održavati još brojnije manifestacije kojima je i Zagrebačka županija značajan podupiratelj. Ovo je jedna od najposjećenijih manifestacija i zato joj dajemo maksimalnu podršku jer njeguje kulturu, baštinu i tradiciju- rekao je Kolarec.

U ime Grada Zaprešića čestitke je uputio zamjenik gradonačelnika Alan Labus konstatiravši kako se po broju posjetitelja vidi vrijednost ove manifestacije, a sad kad je postala i dvodnevna nema riječi kojima bi se opisalo divljenje organizatorima.

-Sad tek vidim zašto je Zaprešić tek mali grad u blizini velike Marije Gorice. Treba učiti od onih koji znaju- konstatirao je Labus.

Manifestaciju su obogatili i konjari s kočijama koje tijekom vikenda voze po Mariji Gorici i okolici, a vlakić prometuje svakih sat vremena od Marije Gorice do Žlepca.

Događanja
Hrvatska
Marija Gorica
Općina
Zagrebačka županija