Šumoborci

FOTO: Nastavljeno ozelenjivanje središta Velike Gorice, Turovci u Turopoljskom lugu sade oko 2.000 mladica hrasta lužnjaka

Autohtona stabla obogatila su prostor Ulice Matice hrvatske, Ulice kneza Ljudevita Posavskog i Kurilovečke ulice kod kapele Svetog Lovre
20230330_100506

U organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice, i uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta, koji su pokrenuli Projekt poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours“ kojem je cilj sadnja dodatnih stabala u turističkim destinacijama radi smanjenja ugljikova otiska koji nastaje turističkom aktivnošću, a osobito od ispušnih plinova iz automobila, kao i poticanje razvoja održivog turizma i brendiranje i promoviranje Hrvatske kao održive destinacije, danas se na tri gradske lokacije sade stabla.

-Želimo promišljati zelene projekte i tako se brinemo o zelenoj infrastrukturi, tako da je ova akcija na tom tragu. Mogu najaviti kako ćemo kroz cijelu godinu imati ovakve aktivnosti- naglasila je direktorica Turističke zajednice Maja Toth.

Autohtona stabla obogatit će tako prostor Ulice Matice hrvatske, Ulice kneza Ljudevita Posavskog i Kurilovečke ulice kod kapele Svetog Lovre, gdje se sadnji pridružio gradonačelnik Krešimir Ačkar te članovi Turopoljske udruge skauta „Tur“.

-Nastavljamo s urbanim pošumljavanjem i sadnjom stabla, jer jako je bitno u ovom urbanom dijelu što više se posvetiti zelenilu. Nakon što smo prošle godine posadili 250 stabala, ove godine u planu nam je sadnja oko 750 novih stabala u urbanom području grada. Raduje me što se i u ruralnom području posvećuje sve više pažnje pošumljavanju. To ćemo podržavati i uvijek poticati- kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Isto tako, gradonačelnik je podržao i članove Turopoljske udruge skauta „Tur“, koji danas završavaju s projektom „Šumoborci”, koji se provodi na području Turopoljskog luga.

U sadnju je uključeno oko 200 učenika iz osam osnovnih škola s područja grada Velike Gorice, koji će tijekom današnjeg dana posaditi oko 2.000 mladica hrasta lužnjaka.

Događanja
Velika Gorica