FOTO: Najmlađi Zaprešićani upoznati s radom udruga i klubova

Grad Zaprešić, Zajednica športskih udruga grada Zaprešića i izvanskole.hr. organizirali su 1. Sajam izvanškolskih aktivnosti u Zaprešiću

Grad Zaprešić, Zajednica športskih udruga grada Zaprešića i izvanskole.hr. organizirali su 1. Sajam izvanškolskih aktivnosti u Zaprešiću. Roditelji i djeca na sajmu su upoznati s radom udruga i klubova, kakav program nude te s epidemiološkim mjerama koje će se poduzimati kako bi se aktivnosti odvijale na siguran način.

Prvi dio održan je na glavnom zaprešićkom Trgu Ivana Pavla II. gdje se djeci i roditeljima predstavilo dvadesetak sportskih klubova i udruga. Djeca će se moći upoznati s radom sportskih udruga i uoči pedagoške vrtićke godine kao i uoči početka školske godine. Prilika je to da djeca izaberu izvanškolsku aktivnosti sebi po mjeri.

-Živimo u vremenima kada nam internet pruža puno informacija. Izgubili smo uslijed toga onaj osobni kontakt, no prvi sajam izvanškolskih aktivnosti trebao bi uz poštivanje epidemioloških mjera približiti naše sportske klubove i udruge krajnjim korisnicima. Jasno je da grad podupire sve aktivnosti vezane uz mlade, pa tako i ovaj prvi sajam izvanškolskih aktivnosti. Osobno pozdravljam ovaj način gdje će djeca moći na licu mjesta vidjeti čime bi se mogla baviti izvan škole, a roditelji upoznati ljude koji vode klubove i udruge. Smatram da je izuzetno dobro da se djeca mogu pronaći u različitosti ponude. Zaprešić je grad mladih s pozitivnim prirodnim prirastom, a na nama je da pružimo potrebni sadržaj u okviru raspoloživih financijskih sredstava našim mladim sugrađanima- kazao je gradonačelnik Željko Turk.

U drugom dijelu, u tjednu pred sam početak škole, udruge i klubovi imat će pokazni tjedan, takozvani tjedan otvorenih vrata svih onih udruga i klubova koji pružaju određene zanimljive sadržaje djeci.

-Nama je izuzetna čast da kao zajednica sportskih udruga grada Zaprešića možemo sudjelovati u aktivnostima našeg grada. Zaprešić u potpunosti pruža kvalitetu života, a samim time i ova aktivnost pokazuje da naša djeca imaju jako veliki izbor onoga čime se mogu baviti. A mi možemo biti ponosni što u gradu Zaprešiću možemo okupiti na desetke aktivnosti koje će davati mogućnosti mladima da se bave željenim izvanškolskim aktivnostima. Možemo očekivati da ćemo se kroz sportske aktivnosti vratiti u normalne sfere života. Bavljenje sportom nas oplemenjuje da budemo bolji i razumniji ljudi i zato je bavljenje sportom izuzetno važno- kazao je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića Lovro Benčević.

Raspored pokaznih satova klubova i udruga dostupan je OVDJE.